2025 110. kitabı
Selam kitapseverler Sıla koçak kaleminden okuduğum ikinci kitap ile geldim. Biraz romantik komedi tadında baş karakter kızımızın beni bir çok yerde çok fazla güldürdüğü ancak erkek karakterin geçmişi yüzünden çok fazla ağladığım bir kitap oldu. Gülden Seçkin; sevgilisini kendi evinde başka bir kadınla bastığında yaşadıklarını unutmak için bir bara gider ve sarhoş olup her şeyi unutmak ister ancak tanıştığı bir adam ile hayatı tamamen değişecektir. Zira küçük yaşlarda babası yüzünden kötü bir çocukluk geçiren kızımız sevgilisinin aldatmasıyla artık güven sorunları yaşıyordur. Alparslan kalbi hiç olmadık duygulara ve aşka yelken açsa da, Alparslan’ın anlatmaktan Çekin diye geçmişi ve ketum bir yapıya sahip olması ikili arasında gergin süreçlere sebep olur. Alparslan Gündoğdu; 18 yaşında anne ve babasını Kaybettiğinde, 14 yaşındaki kardeşi Erez ve büyük bir miras ile baş başa kalmıştı. Kardeşine bakmak ve işleri büyütmek ile okumak arasında gidip gelirken bir evlilik yaptı ve bu evliliğinden de bir kızı oldu. Genç yaşta dünyanın en mutlu adamıydı ta ki bir yangında karısını ve kızını kaybedene kadar. Aradan yıllar geçse de ve tüm ilaçlar ve tedaviler fayda etmeyince artık Türkiye’ye döner ve tüm doktorların tavsiyesiyle yeni bir hayatı başlar. Her ne kadar kalabalıklar içinde olsa da ruhu hep yalnız olan bu adam bir akşam gittiği barda gördüğü kızıl saçlara nefretle baksa da bu kadın artık onun hayatını değiştirecekti. Alparslan’ın geçmişini anlatmak istememesi ancak Gülden’in o geçmişi bir şekilde öğrenmesi ile kızımız alparslannı ve annesinin yanına Bodrum’a gider. Alparslan peşinden gider ve aylar sonra karşısına çıkar kalbini kazanmak için her türlü yolu deneyen Alparslan, Gülden’den son bir şans ister. Her şey yoluna girmişken ve Gülden hamile olduğunu öğrendiğinde mutlu olacaklar iken Buse’nin düğününde yaşadıkları ve karşısına eski sevgilisi Mert’in çıkması ile büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalırlar. Zira sakatlanan ve bir yangının ortasında kalan Gülden ile Alparslan beş yıl önceki korkularını tekrardan bir kabus gibi önüne serilmesi ile zor bir süreç içine girerler
Ateşin KoynundaSıla Koçak · Pukka Yayınları · 2025107 okunma