Genel olarak yazılış amacını anlayamadığım bir kitap. Kitapta timsahın diş ağrısı yaşadığı, arkadaşları olan diğer hayvanların onun diş ağrısının nedenini bulmaya çalıştığı kısımlar yer alıyor. Sonlara doğru bilge bir kaplumbağa diş ağrısının sebebini buluyor; dişlerinin arasına taş sıkışmış. Sıkışan taşı da sopayla çıkarıyorlar. Erken çocukluk dönemi için yazıldığını düşünürsek, diş ağrısının sebeplerine, bunu geçirmek için yapılabilecek sağlıklı önerilere, diş fırçalamaya, düzenli diş hekimi kontrolüne gitmeye yönelik önerilere yer verilebilirdi.
Çocuk kitabı yazarken amacı net bir şekilde belirlemek, okuyucularımız olan çocuklara bu kitabı okuduktan sonra hangi kazanımı edindirmeyi amaçlıyoruz sorusuna dopdolu bir yanıt verebilmek gerekiyor bence. Bu kitabı okuyan bir çocuk diş ağrısı yaşadığında dişlerinin arasında taş olduğunu ve bunu çıkarmak için sopayla dişleri dürtmek gerektiğini mi anlasın?! Bir de bunun uyguladığını düşünün.. Gerçekten amacını anlayamadım bu kitabın. Eğlenceli desek eğlenceli de değil. Yazılmış olmak için yazılmış. İki puan verdim o da kitabın genel baskı kalitesine.