2025 29. kitabı
Nurullah Genç’in şiirlerini uzun zamandır severek okurum; Başarı Bedel İster ise kendisinden okuduğum ilk kişisel gelişim kitabı oldu. Normalde kitabı bir aya yayarak okumayı planlamıştım fakat o kadar akıcı ve sürükleyiciydi ki düşündüğümden çok daha kısa sürede bitirdim. 173 sayfalık eserin neredeyse her sayfasında altını çizdiğim bir cümle vardı. Başta bu kadar satır çizmek gözümü korkuttu ama sonradan dönüp baktığımda hepsinin gerçekten çizilmeyi hak ettiğini gördüm. Kitabın ilk bölümünde yazar, “Başarmak için insanın neye ihtiyacı vardır?” sorusunu ele alıyor. Yazara göre insanın ilk önce kendini tanımaya ihtiyacı var: Kimdir? Nereden gelmiştir? Nereye gidiyordur? Ne yapmalıdır…Sonraki bölümlerde ise kendi deneyimlerini, yer yer masalları ve öyküleri kullanarak başarıya giden yolu adım adım anlatıyor. Hiç sıkmayan, aksine okuyucuyu içine çeken bir üslupla…Gerçekten çok keyif alarak okuduğum bir kitaptı. Hatta son beş yılda beni en çok etkileyen kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim. Büyük ihtimalle tekrar tekrar okumak isteyeceğim eserler arasında yer alacak. Kitap tavsiyesi isteyen genç kardeşlerime ve arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla öneriyorum: Okuyun, okuyun, okutturun.
Başarı Bedel İsterNurullah Genç · Timaş · 2024791 okunma