2025 22. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2025 18:41
Molly, daha küçük yaşlarındayken annesi tarafından terk ediliyor. Babasını bile tanımayan Molly, büyükannesinin gözetimi altında büyüyor. Molly, gerek akranları gerek diğer insanlar tarafından dışlandığı için insanlarla ilişkileri zayıf olan biri. Dışlanmasının sebebi yanlış hatırlamıyorsam dış görünüşü ve annesiyle ilgiliydi. Çocukken bu konu hakkında çok zorbalığa uğruyor. Büyükannesi tarafından iyi ahlaklı biri olarak yetiştiriyor. Büyükanne'sinin öğütleriyle 'iyi ahlaklı insan' profilini zihnimizde canlandırabiliyoruz. Büyükannesi, Molly'nin isteği üzerine Regency Otel'de hizmetçilik pozisyonunda iş ayarlıyor. Molly, temizlik işinden öyle bir aşkla yapıyor ki işini kusursuzca yaptığından dolayı herkes tarafından takdir görülüyor. Bir gün, temizlemesi gereken odaya girdiğinde hiç beklemediği bir olayın içinde kendini buluyor. Çünkü, odanın sahibi olan Bay Black, hareketsiz bir şekilde ölü şekilde yatakta yatıyordu. Bay Black eceliyle mi ölmüştü yoksa öldürülmüştü? En önemli bu olaydan sonra Molly'e ne olacaktı? Bu soruların cevabını kitapta öğreniyoruz. Okuduğum incelemelerde Molly'nin herkesin söylediğine inandığı için eleştirilmiş. Molly, dış dünyayı pek tanımadığını sadece büyükannesinin anlattıkları kadar tanıdığını düşünüyorum. Önceden söylediğim gibi insanlarla arası iyi olmadığı için insanları tanımıyor. Molly, insanları kendisi gibi bildiği için insanları inanmayı seçiyor. Sonunu herkes tahmin edebilmiş fakat ben sonunu kestiremedim. Çok polisiye gerilim okuduysanız kolayca tahmin edileceğinizi düşünüyorum. Ben pek polisye okumadığım için sonunu tahmin edemedim galiba. Gerilim türünde diye geçiyor kitapta ama gerilime tatmin edici bir olaya rastlamadım. Polisiye-gerilim türüne başlangıç yapabileceğiniz bir kitap. Ama daha çok bu türde kitap okuduysanız sizi tatmin etmeyebilir.
HizmetçiNita Prose · Epsilon Yayınları · 0366 okunma