2025 129. kitabı
Bugün sizlere oldukça etkileyici film tadında bir kitapla geldim. Kitap diyorum ama aslında gerçek hayat hikayesinden ilham alınarak yazılmış bir eser. Mehmet Tuncay Duruk ’un yazdığı “Bir Bedende İki Masum Kardeş” isimli bu kitap sizi oldukça farklı bir yolculuğa çıkaracak. Kitap; Halil ve İbrahim’in daha anne karnındayken başlayan ve bir ömür boyu birbirine dolanan kaderini anlatıyor. Halil, abisi İbrahim’in bedeninde yaşıyor; onlar belki bunu bilmeden büyüyorlar ama yaşadıkları her acı, her yokluk, her zorluk bir şekilde ikisini de etkiliyor. Yoksulluğun, çaresizliğin, ölüm korkusunun arasından yükselen o masumiyet, o kardeşlik duygusu gerçekten çok vurucu. Yazarın dili hem samimi hem de çok gerçek; okurken bir yandan yaşanan dramın ağırlığını hissediyorsunuz, bir yandan da o küçücük kalplerin birbirine tutunuşunda bir umut görüyorsunuz. Beni en çok etkileyen kısım; sevginin kan bağının ötesinde olduğunu gösteren o sıcacık aile sevgisi. Halil İbrahim’i büyüten ailenin o çocuğa sunduğu kocaman kalp. Kan bağı olmadan da bir insanın nasıl bir ev, nasıl bir yuva olabileceğini hatırlatıyor. Kitabı okurken sadece dramı değil, bu sevginin sıcaklığını, onların hayatına nasıl bir güç kattığını hissettim. O yüzden bu hikâye benim için sadece iki kardeşin trajedisi değil; sevginin, sahiplenmenin, emek vermenin ne kadar dönüştürücü olabileceğini gösteren çok özel bir yolculuk oldu. Ama bu yolculuk henüz bitmedi; asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Serinin ikinci kitabına zaman kaybetmeden başlamak istiyorum. İyilikle ve kitapla kalın.
Bir Bedende İki Masum Kardeş IMehmet Tuncay Duruk · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202534 okunma