Mutlu haftalar
Sizleri Cumhuriyetin ilk yıllarına götürüyorum, hazır mısınız?
Osman Balcıgil kalemini çok merak ettiğim bir yazardı. Bu eserle tanışma fırsatı buldum. Çok severek okudum eseri. Çok doğru bir tercih yapmışım. Şimdi tüm kitaplarını okumak farz oldu.
Biraz da kitabımız hakkında bilgi vereceğim.
Nahit ve Nermin isimli iki yakın arkadaş, öğretmenlik mesleğini yapmak için Ankara'ya gelirler.
Cumhuriyet'in ilk yıllarına yakından tanıklık ederler. Ankara'nın başkent oluşu, Mustafa Kemal Atatürk'ün başarılarına denk gelir dönemleri. Mustafa Kemal Atatürk ile tanışma fırsatı bile yakalarlar. Dans edip, yemek yerler.
Kadınların ilk oy kullanma hakkı, Soyadı Kanunu gibi birçok tarihi olaya da tanıklık ederler.
Kendilerini geliştirip, birer yetenekli öğretmen olurlar.
Tabii ki söylediğim gibi sadece bu iki ismi okumuyoruz. Hasan Âli Yücel, Orhan Veli, Necip Fazıl Kısakürek, Sabahattin Ali gibi birçok değerli isimle de yakınlık kurduk.
Nahit ve Nermin ile dostluk ve aşk üzerine çok sohbet ettik. Sabahattin ve Necip'in, Nahit'e olan karşılıksız aşk girişimlerine de şahit olduk.
Nahit'in evlendikten sonra Orhan Veli'yle tanışıp, onunla yaşadığı aşka da şahitlik ettik.
Kısacası, harika bir okuma deneyimi oldu. Su gibi akıp gidiyor eser.
Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.