"Hiçbir kaybolan an, senin yaşadığın andan değerli değildir."
Okulların tatil olmasıyla birlikte tüm arkadaşları köye veya tatile giden Emir'in canı çok sıkılmaktadır. Bir gün sokakta gezinirken hayatını değiştirecek o dükkanı görür. "Kadran Saatçilik".
Bu dükkan oldukça eskice dursa bile Emir merakından camdan içeri bakar ve dükkanın içinde yüzlerce saat görür. Kapıyı açıp içeri girdiğinde ise dükkanın sahibi Bay Kadran ile tanışır.
Bay Kadran'ın bir saati tamir etmesini izlerken, Bay Kadran'ın saatleri anlaması için ona verdiği birkaç görevle 'tik tak' sesleri içerisinde saatleri inceler. Bu sırada diğer saatlerden farklı olan bir kum saati görüp ilgisini o yöne çevirir. Bu kum saati ne kadar akarsa aksın hiç azalmıyor görünür. Emir, bu saate yakınlaştıkça kum saatinden "Zamanı değiştirmek istersen, önce beni anlamalısın." Diye bir ses duyar.
Emir bundan sonra kum saatine bir dileğini söylediğinde o zamana dönüp zamanın akışını değiştirebileceğini keşfeder. İlk başta en yakın arkadaşı Zeynep ile yaşadıkları bir tartışma anına döner ve o anı telafi eder. Ama tam o sırada farklı şeyler gelişir ve başka insanlar zarar görmeye başlar. Emir her seferinde diğer olayı da düzeltmeye çalışır ama her seferinde daha farklı şeyler yaşanır. İstediğini elde etse bile her şeyin bir bedeli olduğunu da öğrenir.
Bir gün yine kum saatini kurcalarken Zeynep onu görür ve Emir'in ne yaptığını öğrenir. Zeynep de artık Emir ile saatçiye gitmeye başlar. Artık ikisi birlikte zamanı değiştirdikçe bazı şeyleri yoluna koymaya çalışırlar. Ama maalesef işleri hiçbir zaman rastgelmez. Bay Kadran onlara zamanın değişirmenin bir şeyleri değiştirmeyeceğini, hatta daha kötü bir hâle getireceklerini anlatmaya çalışır.
Kitabımızın ana fikri gerçekten çok güzeldi. Geçmişe takılı kalıp yaşamaktansa önümüze bakmamız gerektiğini hatta anda kalmamız gerektiğini anlatıyor alttan alta bize. Zamanı değiştirmektense yaşadıklarımızı kabullenip hayatımıza öyle devam etmemiz gerekir.
Yazarın dili de kitabı akıcı kılmış. Çocuklar için muhteşem bir esere dönmüş. Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de okuması gereken şahane bir eser. Keyifli okumalar.
#k:5 Rumeysa Deniz Yardım 11390