2025 43. kitabı
#Golem "Aklıma İbrani mitolojisinin en sevdiğim karakteri geldi: Golem... Bunlar bir çesit büyüyle hayata getirilen ve sahibinin emirlerini yerine getirmekten başka bir işe yaramayan çamurdan yaratılmış varlıklardı." Merhaba kitap severler bugün size bir solukta okuyacağınız @/mazhar.enis.tayman 'ın kaleminden çıkan bir cinayetten çok daha fazlasını anlatan bir eser ile geldim. Kitabımız işkence gören bir adamın ölümünü okumamızla başlamaktadır. Ölen kişi Ahmet Caymaz adında ünlü iş adamlarından birisi ve cinayet şüphesi ile göz altına alınan kişi ise yakın olduğu ünlü iş adamı Tarık İmamoğlu. Hızlı başlayan kitabımızda hem olaylar çok hızlı ilerledi hem de aksiyon bir an olsun durmadı. Her sayfa da yeni bir bilgi yeni bir soru getirdi. Peki Tarık İmamoğlu gerçekten de katil miydi? Tarık'ın kızı Feride babasının katil olmadığına dair kanıt toplamak için eski sevgilisi Gazateci Osman Günyüzü 'ye red edemeyeceği bir iş teklif ediyor ve asıl olaylarımız burada başlıyor. Osman yakın zamanda işten çıkarılmış 40 yaşında, krav magada kendini geliştirmiş bir gazeteci. İşindeki deneyimi sayesinde fazlasıyla bilgi toplasa da kanıt ararken bir çok kez ölümle burun buruna geliyor. Her yeni bilgi onu başka bir soruya ve kişiye götürüyor. Ve öğrendikleri yüzünden farklı ülkelerin ajanları tarafından hedef haline geliyor. Beni en çok etkileyen de tüm olayların sonunda Osman'ın kendisinin de bir Golem olduğunu fark etmesi oldu. Ama Osman kimin Golem'iydi? Ve sırlar[ çözebildi mi? Sırlar, sahte kimlikler, tüm dünyayı etkileyecek Çöl Ayısı projesi, ajanlar, MİT ve çok daha fazlasını akıcı bir dille verilmiş bir eser. Kesinlikle bir cinayet romanında çok daha fazlasıydı. Peki Osman neyi öğrenmiş olabilir? Katili bulabilmiş midir?
GolemM. Enis Tayman · Kanon Kitap · 202517 okunma