·446 syf.····Okunma: 24 Kasım 2025 21:30 The Cradled Common adlı Bilimkurgu distopik romantizm serisinin ilk kitabı kendileri ilk kitaptan beri izlediğim bir seri . Baktım 3.cü kitap çıkmış başlamanın zamanı geldi dedim . Dünya kurulumu güzel günümüz dünyasının çok ileri bir zamanında 1000 sene falan sonrasında geçiyor resmen bombok bir sistem ve işleyiş var artık dünya üzerinde . Bazı şeylerde ufaktan hafiften Dune esintileri etkileri var bence . Kıyamet sonrası savaş ve iklim değişikliğiyle ortamın değiştiği sıradan insanları yöneten üstün bir ırkın tepede olduğu bir konu temelde . Kitap 19 sene önce bir sahne ile başlıyor . Roma 'nın babası Kral bunlar tamamen ayrı dediğim tür aşırı iri güçlü yaratıklar insan gibi ama tam değil . Roma ilerde Kral olacak ve çocuk doğumları üremeler falan çok değişik bir sisteme sahip kız kardeşi Kraliçe olacak . Kraliçe kralın kız kardeşi ve tüm Beşik'in annesi olarak tapıldığı için hayatı boyunca bekar kalması gerekiyor. Bu sistem bile çok değişik mesela Kraliçe tüm ortamın ana rahibesi gibi tanrıça gibi fakat bedeli feci bunu sonra anlıyorlar .
Konuyu anlatmak zor zira her durum pozisyonlar vs için farklı isimler kullanılıyor . Günümüze gelince Aster çok güzel bir kızımız sadece üremek için en iyilerden seçilen ve ipek /dantel kız adı verilen kızlardan biri . Bu kızların durumuna ayrı acıdım zira iğrenç şekilde korunaklı büyütülüyorlar sonra üst katman lordlarla yüzlerini görmeden birlikte oluyorlar . Hamile kalınca çocuk doğduğu gibi ellerinden alınıyor tonla terane kural tiksinç resmen .Aster bunların içinde ama çok değişik bir kız gerçekten ben kıza bayıldım resmen sorguluyor düşünüyor . Roma ile karşılaştığı gibi bunların aralarında iletişim başladı enteresan şekilde de ilerledi . Roma bambaşka bir seviyedeydi . Hiçbir şey hissetmeye alışık değildi ve Aster gibi ufak tefek bir şeyle başa çıkmaya hallerine alışık değildi.
Bu yaşam o kadar kural dolu ve duygusuzca ki birbirlerine takıntıları had safhaya çıktı tutkularının hislerinin aşk olduğunu anca anladılar . Roma kıza nasıl kitlendi küçük çiçeği resmen dehşet koruyor her haline taptı adam kızın bayıldım :D Adamın kıza olan aşkı resmen sistemi sorgulayıp değişimlere gitmesine sebep oldu . Bu tarz sevenler varsa mutlaka okunmalı derim :)