Herkese Merhabalar
Bugün sizlere İrem Gürbüz kaleminden çıkan, güzel bir serinin ilk kitabını tanıtmak istiyorum.
Kitap, daha ilk sayfalardan sizi içine çeken bir hikâyeye sahip. Romanın merkezinde Gece adında genç bir kadın var. Gece’nin hayatı, yıllar önce yaşadığı büyük bir travmayla paramparça olmuş. Çocukluğunda yaşadığı dehşet, hatırlamak istemediği bir boşluğa dönüşmüş ve bugününde ona krizler, korkular ve kontrol kayıpları olarak geri dönüyor. Gece’nin en basit duyguları bile çoğu zaman derin bir acıya dönüşüyor ve bu durum onu hem duygusal hem de fiziksel olarak sürekli tetikte yaşamaya itiyor. Bir gün Gece, takip edildiğini fark ediyor ve karşısına hiç beklemediği biri çıkıyor: Efken. Başta her şey bir tesadüf gibi görünse de, ilerledikçe bunun rastlantı olmadığını anlıyoruz. Efken’in duruşunda hem koruyucu bir taraf hem de kendi geçmişine dair bastırılmış fırtınalar var. Gece’ye yardım ederken aslında kendisiyle de yüzleşiyor.
Yolculukları boyunca ikili sürekli tehlikeyle sınanıyor. Peşlerinde, kim oldukları tam açıklanmayan ama her adımda yaklaşan adamlar var.
Serinin ilk kitabı kısa ama oldukça etkileyiciydi. Kitabın devamını da merakla bekliyor olacağım. Bu tarzda kitaplar okumayı sevenler için güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum tavsiye ederim.
İrem GürbüzOleksa Yayınevi
@seldaca.comments