2025 94. kitabı
‘’ Golem… İbrani mitolojisinde bulunan bir karakterdir. Bunlar bir çeşit büyüyle hayata getirilen ve sahibinin emirlerini yerine getirmekten başka bir işe yaramayan çamurdan yaratılmış varlıklardır. ‘’ Merhaba kitap dostları Sözlerime önce Golem’in ne anlama geldiğini belirterek başlamak istedim çünkü eseri okumaya başlamadan önce kitabın ismi dikkatimi çekmişti. Kitabı okudukça da neden bu ismi aldığını daha iyi anladım. Eserin bir cinayet haberiyle başlaması kitabı polisiye türünde gibi gösterse de aslında bize vermek istediği çok fazla mesaj vardı. Aksiyon ve heyecanın hiç kesilmediği kitapta aynı zamanda düşündürücü ve sorgulatıcı yanları oldukça fazlaydı. Osman Günyüzü, 40 yaşına gelmiş, işini (gazeticilik) , eşini kaybetmiş bir adamdır. Hayatı tepetaklak olmuş durumdayken eski sevgilisinden aldığı bir telefonla kendini karmaşık bir cinayeti çözmeye çalışırken bulur. Aslında gazeteci olan Osman’ın sanki dedektifmiş gibi olayları aydınlatması ve gerçeğin peşinden gitmesi oldukça takdire şayandı. Aslında eski sevgilisi olan Feride, Osman’dan işlenen cinayet sonucu tutuklanan babasının masum olduğunu kanıtlayan ipuçlarını bulmasını istemişti. Ama Osman sadece tek bununla kalmadı. Kiralık katillerin, İsraillilerin, Rusların, bilim adamlarının da içinde olduğu olaylar silsilesinin içine düştü. Bir ara Osman kime hizmet ettiğinin bile farkında olmadan Golem miyim acaba diye kendini bile sorguladı. İstanbul’un karanlık sokaklarında geçen gizli ve pis işlerin içinde kendinizi bulduğunuzda yaşadığınız toplumu da düşünmeden edemiyorsunuz. İnsanın değersizleşmesi, zengin ve güçlünün her zaman kazanması, zayıfın ise güçlünün golemi olması… Düşündürücü birçok konuyla yüzleşeceksiniz. Peki aslında Golem kim ? Kim kimin Golemi ? Osman bu cinayeti çözebilecek mi ? Hepsi eserin devamında… Polisiye türünde okuma yapmak ve aynı zamanda derin ve sırlarla dolu bir dünyanın içinde olmak istiyorsanız tavsiyemdir.
GolemM. Enis Tayman · Kanon Kitap · 202517 okunma