MÜKEMMELDİ! MÜ-KEM-MEL!! Yani bir kere de kötü yaz be kadın, bir kere de beklentimin altında bırak kitabı! HARİKASIN.. HARİKAAAA!!!!
Evet.. selamlar! Yazardan okuduğum dördüncü ve ülkemizde çıkan son kitabı ile karşınızdayım. İyi bir kızın cinayet rehberi serisinin tüm kitapları bende 10/10. Serideki her bir kitabın yeri bende çok farklı. Üçünün de konusu bağlantılı olsa da bence karakterlerin gelişiminden, olayların evrilmesinden dolayı üçünün de bence ruh hali-enerjisi-teması çok farklı. VE ÜÇÜ DE BENİM BEBEKLERİM! O kadar çok seviyorum kii her birini anlatamam. Tabi onlardan sonra bu kitabını da çok büyük bir istek ve heyecanla aldım. Kitaptaki olay 8 saatlik bir zaman dilimini hedef alıyor. Ve ben tüm bu süre boyunca sanki o 8 saatin içinde tıkılıp kalmıştım. Hatta tuhaf ama okumam da tam o kadar sürdü galiba. Bir de okurken daha çok atmosferi yakalamak amacıyla açtığım araba sürüş-yolculuk soundlarından sanki her bir saniye etrafıma bakma, bir şey çıkıp beni korkutacak duygusu içerisindeydim shsdajhasjs. Bir insan bunu kendine niye yapar bilmiyorum sjsjsjsj. Konu bence tek kitap ve aşırı heyecanlı-hızlı olay örgüsünden dolayı bir tık okurken karışık, kolay olmasa da sakin okumak lazım (hıhı aynen canım!) Ama yazarcım sanki bunu anlamış gibi bir sonraki sayfada ya da satırda olayları öyle güzel özetledi ve toparladı ki yani dedim işte seni bu yüzden seviyorum. Sanki okurun ihtiyacını anlıyor ve ardından bunu ona sunuyor. Ayrıca yazarın bana hissettirdiği inanılmaz bir duygu var. Yani ne yazsa düşünmeden alır ve seve seve heyecanla okurum ve iyi olacağını da bilirim. Öyle okurla bütünleşen, net, risksiz, garanti, mükemmel bir eşleşme. En azından benim için öyle. Kitabı okurken hep endişelendiğim bir şey vardı. Ama sonu o kadar güzel bitti ki, öyle içime sindi ki derin.. çokk derin bir nefes aldım. Cidden kalbimi eriten bir sondu. Karakterleri bence mükemmel, cuk oturmuştu. Saç yolmalık, dayaklık olanı da vardı, gülerken altına işeme garantili olanı da ya da, ya daaa kalp eritecek nitelikte olanları da.. ahh ahh. Net öneriyorum. Heyecanlı bir 8 saat olacak. Şimdiden herkese bol korku dolu okumalar dilerim. Yazarın diğer kitaplarının da en yakın zamanda çevrilmesini tüm kalbimle diliyorum.
SPOİLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RED'İM DE RED'İM ARTHUR'UM DA ARTHUR'UMMMM KALPCİKLER KALPCİKLERRR!!!