Okuuu
2025 150. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2025 19:15
"Doğadan uzaklaşan insanın kalbi katılaşır."" Sizin de öyle mi bilmiyorum ama fark ediyorum da çevremde "#klasik fobisi var bende okuyamıyorum , dili çok ağır " diye yakınanlar hiç azımsanmayacak kadar çok maalesef. Hatta itiraf edeyim sonradan en sevdiğim tür olan #dünyaklasikleri ne o kadar zor ısındım ki !!. İşte özellikle ebeveynler için söylüyorum ; unutmayalım ağaç yaşken eğilir , miniklerimizi olabildiğince erken tanıştıralım eserlerle. Belki anne değilim ama kitapsever bir teyze olarak ilkokula başlayacak canımıniçi yeğenime bu sevgiyi aşılamam gerektiğinin farkındaydım ki çok severek takip ettiğim The Kitap Yayınları sesimi duyduuuu. Tabii ilk önce itinayla okunuuurr. ( sonuçta bu keyiften kendi çocuk yanımı da mahsur bırakamazdım). Şimdi gelelim sıradışı eserimize ; Her şey babalarını ziyaret için karargaha giden İngiliz Albay ' ın kızları Cora ve Alice 'in paralı asker Magua tarafından kaçırılmasıyla başlıyor. Onları kurtarmak için Cora ' ya aşık olan Mohikan kabilesinin son üyesi Uncas , babası ve Şahingöz devreye girerler. Fakat tam rehineler kurtarıldı , aşıklar buluştu derken beklenmeyen bir son bizi bekler. Sevgilisi Cora ile uçurumdan düşüp ölür Mohikan kabilesinin son üyesi ve bir kabile son bulur.. VelhasıkKısa da olsa heyecanın eksilmediği , sürükleyici eserimizle tanışmakta benim gibi geç kalmayın. Şimdiden keyifli okumalar. #okudumbitti @iremhattat #kitaptavsiyesi kahvekokulukitaplarim #tavsiyekitap #25kasım #sonmohikan
Son MohikanJames Fenimore Cooper · The Kitap Yayınları · 2024440 okunma