·304 syf.····Okunma: 25 Kasım 2025 19:21 Hikayelerdeki gizemi çözmek için oluşan merak duygusuyla okurken sıkılmayacağınız bir eser. Dili sizi yormuyor ve merak duygusu eksik olmuyor.
İçlerindeki hikayelerden Baskerville olayı uzunca anlatılarak en çok sizi içine çeken olay oluyor. Olay ise zengin Baskerville sülalesinin en yaşlı üyesinin garip bir şekilde ölmesiyle başlıyor. Baskerville sülalesine lanetlenmiş, devasa büyüklükte ve ateş soluyan bir köpeğin musallat olduğu da söylenmektedir. Bu olay ise Holmes’in dikkatini çekerek olayı ele alır ve gizemlerle dolu Baskerville sülalesini incelemeye başlar. Holmes, gizemi çözmek için yakın arkadaşı Watson’ı görevlendirir ve ondan kendisine durumlar hakkında rapor göndermesini ister. Bizde Watson üzerinden konuyu çözmeye çalışırız ama ilerleyen bölümlerde Holmes gene etkisini göstererek aslında gizliden gizliye olayları dışarıdan takip eder ve gizemi çözmeye çalışır.
Esere ismini veren hikaye ise Thor köprüsü üzerinde bulunan bir ceset üzerine başlar. Bütün deliller çocuklarına bakan mürebbiyesi olan Grace Dunbar’ı işaret etmektedir. Gibson ise onun masum olduğuna inanır ve Holmes’ten yardım ister. Holmes olayı çözmek ister ve olay yerini incelediğinde olayın göründüğü gibi olmadığını ve ortada cinayetten ziyade bir intihar olduğunu çözer.
Genel manada hikayelerdeki gizemi çözmek için zevkli bir okuyuş oluyor ve sıkılmıyorsunuz. Keyifli okumalar.