·368 syf.····Okunma: 25 Kasım 2025 22:16 Benim için uzun soluklu bir romandı gerek anlatıldığı dönem itibariyle gerek roman karakterlerinin ruh halleri olsun o açlık,sefalet,vatan duyguları içerisinde savrulurken aşka tutunmak yada öyle sanmak . Ferhunde ve Mahmuta üzülmedim oğullarına da aynı şekilde be bu hikayede tipik Anadolu kadını olan nazlı ve onun oğlu ezilen babasının annesini görmezden gelerek onu sindirmenin acısını İbrahim'de gördüm. Mad3m aşkın o kadar büyüktü evlenmeseydin ... herif. Doktor cemil karakteri asabi , heyecanlı, anı kararlar veren bi anlık gafletle yaptıklarıyla kalan hasta Osmanlı'nın sağlık atakları gibiydi ama ölüyü diriltemez insan . Mahmut bir şey bilmek isteyen bir şeyleri sezinleyen ama ne olduğunu idrak edemeyen kurulacak ülkenin ayak sesleri gibiydi . O dönemin bu kadar karışık olduğunu tahmin etmemiştim insanlar cadı avına çıkmışlar resmen . Şu dönekler de fazlasıyla can sıkıcı aşçı talip gibi ve ironikler . Bu ülke kolay kurulmadı ve o dönem yaşanan çöküş alametleri şu anda da yaşıyoruz sanki . Allah bir daha bu ülkeye istiklal marşı yazdırmasın. İyi okumalar kitap güzeldi