Genç yetişkin türünde olduğu için öncelikle gençlerin daha çok seveceğini düşünüyorum ve dark akademi, gotik fantastik öğeleri de seviyorsanız bir şans verebilirsiniz Yavaş gelişen rakiplikten aşka durumları da söz konusu. Zekice yazılmış, karanlık ve gizemli entrikalarla örülü bir hikayeydi. Hikayenin özünde kadınların yaşadığı sıkıntılar ele alınmış ve Effy karakteri ile de sonunda kadının gücü vurgulanmış
Effy, erkeklerin egemen olduğu bir alanda (mimarlık fakültesindeki tek kadın öğrenci ve asıl istediği edebiyat bölümüne kadın alınmadığı için bu bölümü tercih etmiş) yolunu bulmaya çalışırken ondan faydalanılmasına da müsaade ediyor. Diğer taraftan hayatı boyunca Peri Kralı tarafından görüldüğüne ve onu almaya geleceğine inanıyor. Annesi dahil kimse ona inanmıyor ve bu ciddi kaygıları yüzünden ilaç kullanıyor. Aynı zamanda hayranı olduğu yazarın yüzlerce kez okuyup ezberlediği ölümsüz eseri “Angharad” onu ayakta tutan şeylerden biriydi ve bir gün okulun panosunda bir ilan onu heyecanlandırır çünkü en sevdiği yazarın anısına mirasını yaşatacak bir köşk tasarlanacak bir yarışma düzenlenmiştir. Tasarımı seçilince projesinin yapımı için köşke davet edilir. Malikanede yazarın mektuplarını ve belgelerini incelemek üzere orada bulunan edebiyat fakültesi öğrencisi Preston'la tanışır. Preston, Myrddin’in, Angharad ve diğer eserleri yazmamış olabilecek bir sahtekar olduğuna inanıyordur. Effy’de ona yanıldığını ispatlamak istiyor ve bir şekilde birlikte bu gizemi çözmeye başlıyorlar. Bu yolculuk yer yer oldukça ürkütücü ve tehlikeli bir boyuta varıyor ama bir şeyleri keşfedip ortaya çıkarmaya başladıklarında sonunda öğrendikleri onları gerçeklere hazırlayabilecek mi? Çok daha fazlasıyla birlikte okuyup öğreniyoruz