#okudumbitti
Sindirmesi zor bir kitap okudum arkadaşlar.. İnce bir kitap ama ana fikri o kadar etkileyiciydi ki size anlatamam.
Bir gün karşınıza Bereket Tanrısı çıksa, kendi iç dünyanızda olduğunuzu ve burada bulduğunuz sadece bir nesne ile normal hayata dönebileceğinizi söylese -birbirinden değerli nesneler- ihtiyacınız olanı mı alırdınız daha fazlasını mı isterdiniz?
Amman ; Pakistan'da yaşayan, fakir bir ailede büyümüş, hasta annesi için gercek anlamda gecesini gündüzüne katıp çalışan aynı zamanda babasından nefret eden ve çevresindeki herkes tarafından çok sevilen birisi. Amman Pakistan gibi bir yerde yetişmesine rağmen asla kendini oraya ait hissetmiyor. Kız çocuklarının değersizligi, dinin arkasına sığınıp yapılan bir sürü kötülükler Ammani her zaman çok rahatsız ediyor. Parasızlık yüzünden çok başarı olduğu halde okula gidememiş olması, çalışıp para kazanması gerekmesi onu hep yaralıyor.
En yakın arkadaşı ve aynı zaman da kan kardeşi Ali'yi hiç beklemediği bir anda kaybediyor. Daha aşkı tatmamis Amman ilk görüşte aşık olduğu Tina'yı başka biriyle evlendirmek için Hindistan'a götüreceklerini öğreniyor. Hasta annesinin tedavisi için 100-120 bin dolara ihtiyaclarinin olduğunu, parayı getirmezse annesinin 1-2 ay ömrü kaldığını öğreniyor. Eğer annesini de kaybederse yanında kimsesi kalmayacak yapayalnız kalacak Ali..
Hayatın böyle acımasız olduğu bir anda karşısına Bereket Tanrısı çıkıyor ve yukarıda anlattığım dialog gerçekleşiyor. Bereket Tanrısı sadece bir nesne alma hakkı olduğunu söylüyor.
Sizce Amman ne yapmıştır?
Bu sorunun cevabı benim kalbimi sızlattı ve uzun uzun duvara bakmama sebep oldu malesef
Yazarımız o kadar güzel anlatmışki hikayeleri, kitap su gibi hep merak içine alıp gidiyor. Dili çok güzel sıkmayan insanın okudukça okuyasi gelen bir anlatımı var. Özellikle arkadaşlık konusu ve ne yazık ki ülkemizde de yaşanan insan hayatının özellikle kadınların, kız çocuklarının değersizliği gibi yaramıza parmak basan konuları da çok güzel işlemiş. Emeğinize sağlık
Çok keyif aldığım bir okuma oldu benim için. Gözüm kapalı tavsiye edebileceğim bir kitap daha ekledim kütüphaneme