2025 135. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2025 10:49
Yazarı Eylül kitabı ile biliyoruz daha çok. Bu kitabını ilk kez gördüm ve kalemini sevdiğim için hemen almıştım. Eylül kitabı yazıldığı dönem yazara pek kazanç getirmemiş ama Bir Zambak Hikâyesi piyasaya çıkınca peynir ekmek misali kapış kapış gitmiş. 1910 yılında çıkmış ilk ama o dönem yazar isimsiz olarak çıkarmış kitabı. Zaten sıkıysa ismini yaz çıkar hele de o yıllar. Kitabın baskısı bitince kiralanarak okunmaya başlanmış bu kitap. Ve maalesef ki yazar kitap yüzünden hapse giriyor ve yıllarını verdiği askeriyeden de atılıyor. O dönemde cidden büyük cesaret bu kitabı yazmak. 39 sf kitap. Osmanlıca metni de mevcut kitapta. Bir solukta okudum ama uyarıyorum aşırı rahatsız edici mevzular var. Edebiyatın ilk e.rotik kitabı diye geçiyor bu kitap ama buncasını da beklemedim yani. Servet-i Fünun dönemi yazarından ne bileyim yani. Kadın ve erkek duygularını iyi işlemiş. Tekrar diyorum aşırı müstehcenlik var, bu konuları okumayı sevmeyenleri çok rahatsız eder. Ama ben 1910 Osmanlısında aşk, e.rotizm konuları üzerine neler konuşulur, neler yaparlar okurum diyorsanız buyrun okuyun.
Bir Zambak HikayesiMehmet Rauf · Sel Yayıncılık · 2008311 okunma