2025 39. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 10:57
Ben kitabı çok beğendim. Akıcı, konusu itibariyle çok ilginç ve zamanın ruhunu iyi yansıtıyor bence. Prens Florizel ismini çok sevdim, çiçek ismi gibi, bayıldım. Albay Geraldine'i otomatik olarak Chris Pine olarak hayal ettim. Özellikle alt metindeki o ahlaki savaş bana çok güzel geldi. İntiharın (büyük ihtimalle dini gerekçelerle) kabul görmemesi ve yüceltilmemesi hoşuma gitti. İnsan yaşamının değerine vurgu yapılması da yine önemliydi bence. Spoiler *** Özellikle kart dağıtma sahnesindeki gerginlik çok güzel yansıtılmıştı. İnsanın ölümüyle yaşamı arasındaki mesafe genellikle bu kadar ama 2 yıl boyunca kartın hiç gelmediği adam gibi biz de hiçbir zaman bize ya da sevdiklerimize denk gelmeyeceğini zannediyoruz. Ölümün soğuk ve korkulu yüzü bizi çoğu zaman gerektiği kadar korkutmuyor. Ama tam da o yüzden prensin kart kendisine geldiği an ölümden korkması, terlemesi, rahatsızlığı aslında bizim de ölümle aramızdaki mesafeyi ortaya koyuyor. Yine bu yüzden Prens Florizel bu kulübe uygun birisi değil, zira yaşamak istiyor ve ölümden korkuyor. Bunun bir intihar değil de cinayet olduğunun da bittabi farkında. Geraldine'de asker olmasının verdiği soğukkanlılığı kullanmasına rağmen Prens için korkması ve önlem alması bence çok güzel bir sahneydi. İkinci ve üçüncü öykülerde bu karakterlerin az sahnesi olması beni biraz üzdü, keşke daha fazla okuyabilseydik. Seri olarak bile okunurdu hatta. Tutarlı, duyarlı ve merhametli bir yönetici olacağını düşündüğüm Prens Florizel'e başarılar diliyorum. Eksiklerine rağmen iyi bir kitaptı.
İntihar KulübüRobert Louis Stevenson · Kızıl Panda Yayınları · 02,109 okunma