·128 syf.····Okunma: 22 Kasım 2025 17:10 Bu anlatı, okuru mitolojik dünyanın kapısından içeri adım atar atmaz bambaşka bir atmosfere taşıyor. Sayfaların arasında dolaşırken, tanrıların ve canavarların yalnızca korku ya da hayranlık uyandıran varlıklar olmadığını; her birinin kendine özgü bir hikâye, davranış ve tutumla şekillendiğini görmek ilginç bir keşfe dönüşüyor. Metin, kimi zaman alaycı bir tebessüm bırakan nükteleriyle, kimi zaman da eski çağların karanlık koridorlarını andıran betimlemeleriyle sürekli değişen bir ritim kuruyor.
Her bölümde karşımıza çıkan yaratıkların kökenleri, güçleri ve zaafları anlatılırken, sanki bir mitoloji uzmanı değil de maceraperest bir rehber eşlik ediyormuş gibi hafif fakat merak uyandırıcı bir ton hissediliyor. Bazı varlıkların tuhaflıkları karşısında şaşırmak, bazılarının geçmişinde saklı trajediyi hissetmek, anlatılanlara ayrı bir derinlik kazandırıyor. Bu çeşitlilik, mitolojiye aşina olmayan biri için bile yolunu kaybetmeden ilerleyebileceği bir düzen sunuyor.
Anlatım boyunca eski dünyanın karmaşık ilişkileri bir harita gibi açılıyor ve her köşede kendinize göre bir ayrıntıya tutunabiliyorsunuz. Son sayfalara gelindiğinde tüm bu figürlerin neden hâlâ hikâyelerde yaşadığını, insanlığın hayal gücünü nasıl canlı tuttuğunu sezmek mümkün. Mitolojik evreni keyifle keşfetmek isteyenler için oldukça renkli ve rehber niteliğinde bir deneyim sunuyor.