2025 15. kitabı
Hüseyin Rahmi kalemi ile tanışma kitabım oldu. Benim için çok keyifli bir okuma oldu Yeşilçam tadında Film izler gibi bir okua yaptım. Kitabımız babasının vefatı üzerine Paris'ten İstanbul'a dönen Meftun beyin hikayesini konu alıyor .Meftun Bey Paris'te okumaya giden, ama hiçbir tahsilini tamamlamadan ülkeye dönen beş parasız bir zengin. Üstelik babasının gidişi bütün ailenin yükünü omuzlarına yüklemiş vaziyette. Kendini zeki ve aristokrat sayan Meftun Bey ailesine nezaket ve görgü kurallarını öğretirken bir yandan da komşu köşkün sahibi Kasım Beyin mirasına nasıl ortak olacağının planını yapar. Ama maalesef işler sandığı gibi gitmez evdeki görgü dersleri onlara göre tam bir felaket bize göre tam bir komedi. Kasım bey üzerine kurduğu plan ise aile için büyük bir felaketle sonuç bulur. Bazen kızacağınız ,bazen gülmekten kendinizi alamayacağınız güzel bir kitap. İnce mesajlarıyla ileri görüşlü bir yazarmış dedirtecek cümleleriyle güzel bir kitaptı çok keyifli bir okuma oldu. Size de tavsiyemdir. keyifli okumalar dilerim.
ŞıpsevdiHüseyin Rahmi Gürpınar · Kapı Yayınları · 20203,415 okunma