2025 16. kitabı
Bu kitabın birinci öyküsü "Lyon'da Düğün" Fransız Devrimi sırasında yaşanan kargaşa ve zulüm günlerinde, bir genç kız öldüğü söylenilen nişanlısını bulup esir düştükleri mahzende evlenmeye karar verip orda evlenirler. Ertesi gün kurşuna dizilmeyi bekleyen evli çift birlikte can verirler. İkinci öyküsü "İki Yalnız İnsan" ayağı sakat olan bir erkek ile çirkin diye bahsettikleri bir kızın birbirlerini bulup hikâyelerini anlatmalarıyla yalnızlıklarına son verirler. Üçüncü öyküsü "Wondrak" küçük bir kentte çirkinliğiyle dalga geçilen kadın tecavüze uğradıktan sonra doğurduğu çocuk sayesinde yaşama tutunmuş onu hayatının merkezine koyup korumuştur. Ama patlak veren Birinci Dünya Savaşı yüzünden oğlunu askere göndermek istemiyor ve çeşitli yollara başvuruyor. Stefan Zweig'in üç öyküsünden oluşan bu kitapta toplum dışına itilmiş karakterleri üzerinden insanlık durumunu analiz eder. Benim en beğendiğim kısım Lyon'da düğün oldu çünkü ölüme bu kadar yakın olan çift birbirlerinden vazgeçmemeleri çok etkileyiciydi, öykü daha uzun olsaydı güzel olurdu.
Lyon'da DüğünStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202139bin okunma