···Okunma: 27 Kasım 2025 00:00 “Her akşam kalp temizliği yapın “ diyorum anne babalara. “Çocuğun kalbine elini koyun; bakalım bugün bu kalpte neler var , neler birikmiş , neler zorlamış , neler iyi gelmiş?”
Yalnız kalmak,kendine dönmek,iç dünyaya bakmak; zaaflarımızı fark etmeyi,zorlandığımız anları,acıyan yerlerimizi,tetiklendiğimiz noktaları görmeyi sağlar.
Herkes kızabilir; bu kolaydır. Ancak doğru insana, doğru ölçüde, doğru zamanda, doğru nedenle ve doğru şekilde kızmak; işte bu kolay değildir.
Başka bir deyişle, çocuklukta duygusal olarak büyüme fırsatının kaçırılması, gelişim sürecinin baltalanmasıdır.
Çocukluk hiç bitmez.. Yaşınız ilerler , büyürsünüz , saçınıza aklar düşer ama o hep oradadır. Kalbiniz kırıldığında , düşünmeden verdiğiniz kararlarda , o artık sizi sevmediğini söylediğinde , hakkınız yendiğinde , görmezden gelindiğinizde , yok sayıldığınızda , geçmeyeceğine inandığınız bir yalnızlığa teslim olduğunuzda , kontrolsüz öfkenizde , dolmuş gözlerinizde , yüzünüzdeki kırgın ifadeyle döndüğünüz yer daima çocukluğunuzdur.
Eserde yer alan başlıklar :
- 4. Bölüm : Ebeveynlik Becerileri
Sonsöz
Duygu kelimeleri listesi
Kaynakça
Değerli Zeynep Cihangir Çankaya ve Serdar Çankaya 'yı Bir Aile Meselesi You Tube videolarını izleyerek tanıdım. Geçen seneden bu yana bölüm bölüm dinliyorum ve keyif alıyorum yeni bilgiler edinmekten.
Kitapları çıkar çıkmaz hemen aldım ve bu ay okuma listemde yer aldı.
Video'ları gibi, kitapları da çok güzeldi.
Anne Baba olalım veya olmayalım hepimizin okuması gereken bir eser olduğuna inanıyorum.. İçinde ki yer alan bölümler, konu alan içerikler hepsi çok değerli ve kıymetli bilgiler.. En son bölümü ayrıca çok beğendim farkındalık kazandıran bir kitap oldu benim için..