Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 28 Kasım 2025 22:23 Bi oturuşta göz gezdirerek okuduğum bi kitap oldu. Topraklanma üzerine bu kadar kalın bi kitap görünce hiç düşünmeden almıştım ama genel olarak çıplak ayakla toprağa dokunmanın uzun uzun faydalrından, eskiden toprağa sürekli dokunan insanlardan günümüzde modern hayatta toprağa dokunmayı bırakın görmenin bile mümkün olmadığı yapılaşmadan ve insanın doğal olanla kopması sonucu vücudumuza etkilerinden, ayak tabanımızdaki sinir uçlarının toprakla bağlantıda bilimsel olarak neler olduğundan vs gibi konular bahsedilmiş. Bunun yanında kitabın yarıdan fazlası tek tek hastalıkları ele alaraktopraklnmanın bunlar üzerindeki etkilerini araştırmalarla kanıtlayarak anlatmış. Aralarda sürekli insanların hikayeleri de vardı. Ve dikkatimi çeken kısmı topraklanmanın sadece toprakta ayaklarımızı çıplak toprağa değdirmek olmadığı, topraklanma çarşafları, yatak pedleri, iş yerinde topraklanma matları vs ile de olabileceği, bir de şu cümle beni şaşırttı; topraklanmayı sonlandırırsanız başladığınız yere geri dönersiniz yani herhangi bi sağlık sorununuz ya da uyku probleminiz ya da stres düzeyiniz, yorgunluk, alerjiler vs topraklanmaya başlamadan nasılsa o hale gelir o yüzden bırakmayın.