2025 27. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2025 11:15
İlk defa okuduğum bir yazar. İsminden dolayı dikkatimi çekmişti. İyi hissetmek bu kadar mı zor, yine mutlu olabileceğimiz, kendimizi iyi hissedebileceğimiz bir zaman dilimi gelecek mi diye sorguladığım bir dönemdeyim. Çevremdeki herkesin de böyle olduğunu gördükçe bireysel bir problem olmadığını düşünmeye de başladım aslında. Sizde böyle mi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama artık kendimizi iyi hissetmiyoruz ve geçmiyor da bu duygu. Nedenine dair şeyler ararken buldum bu kitabı da. Aslında yazar iyi hissetmemenin kötü olmadığını, olması gerekenin bu olduğunu, beklentilerin toplumsal etkiler nedeniyle arttığını, bunların farkında olup kendine odaklanmanın öneminden bahsediyor. Birkaç bölümden oluşuyor kitap. Sosyal medyadan uzaklaşma kararı aldığım bu dönemde bana iyi geldi açıkçası. Çok boş gelmeye başladı sosyal medya bana. Özellikle bir site tabiki herkesin çok mutlu, çok üretken, çok yaratıcı olduğu, aşırı iyi fotoğrafların olduğu, insana kendini yetersiz hissettirdiği. Tarihsel boyutundan da bahsetmiş yazar. İnsanın gelişiminde nereden nereye geldiğini ve şu anda nerede olduğuna dair çarpıcı örnekleri var. Belki bir bölümü okurken zorlandım, ilgimi çekmemişti. Onun dışında genel olarak kitap güzel. Söylediklerini hayat mottosu yapabilmek zor belki ama denenebilir.
İyi Hissetmenin Dayanılmaz ZorluğuAnders Hansen · Nova Kitap · 2025252 okunma