2025 18. kitabı
Bak Lotte! bana ölümün sarhoşluğunu tarttıracak olan o soğuk ve korkunç kadehi elime alıyorum. Onu bana sen uzatıyorsun, ben de alırken hiç duraksamıyorum. Hayatımın bütün istekleri ve ümitleri yerine geldi. Ölümün çelikten kapısını vurmak öylesine titretici ve çetin ki Silahlar dolu. Saat on ikiyi vuruyor. Alınyazısı bu, önüne geçilmez. Lotte! Elveda Lotte! Elveda" Storytel uygulamasından Okan Bayülgen’nin sesi ile dinledim. Tiyatral bir aksan ile anlatması çok güzeldi. Arada bir Shrek karakteri aklıma gelse de çok güzeldi. Kitaba gelince internette Werther Akımı diye bir şey gördüm şaşırdım. Kitabın yazıldığı zamanlar okuyanlar bunalıma giriyor psikolojileri bozuluyormuş. Kitap gerçekten çok güzel bir adamın bir kadına duyduğu aşk ile başa çıkabilmesini anlatıyor bana. Lotte’nin başka biri ile evlenmesi yine de Werther’in Lotte’nin etrafında olması gerçekten de şöyle bir düşününce sevginin aşkın ağır basması gibi geliyor.. Okuyun tavsiye edin bence..
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,1bin okunma