Gençler yaklaşın anlatacaklarım var hele :)))
2025 98. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2025 10:54
Bazen bir kitap gelir de… insanın aklını uçurur, kalbini de şaşırtır ya… Usta ve Margarita işte öyle bir kitap. Okurken sanki düz bir yol yok karşında; her adımda başka bir kapı, her kapıda başka bir dünya… Moskova’nın karmaşasında dolaşırken bir bakmışsın şeytan karşında, bir bakmışsın aşk, bir bakmışsın hiç anlayamadığın bir mucize. Gerçekle hayalin birbirine karıştığı… her satırında “ben ne okuyorum şu an” diye kendine sorup yine de bırakamadığın bir hikâye bu. Usta’nın kırgınlığı mesela… içimde bir yerleri yoklayıp durdu. İnsan ne çok yalnızlaşıyor bazen, ne çok sesini kimseye duyuramıyor… Margarita’nın sevgisi ise… beni hep durup düşündürdü; sevince bir insan nasıl böyle yürekten, nasıl böyle korkusuz olabilir diye. Kitap ilerledikçe… dünyanın absürtlüğüne bir gülümseme, insanlığın çelişkilerine bir sızı bırakıyor. Bir yanda karanlık güçler, diğer yanda tutkulu bir aşk… Ama aslında hepsinin içinde acıyla yoğrulmuş bir arayış var, kendini bulma çabası var. Sanki yazar, “dünya böyle karmakarışık, ama sen yine de kendi içindeki ışığı koru” diyor. Bazen alay ediyor, bazen çok derinden söylüyor bunu. Sonunda ise… kitap kapağını kapatınca bile insanın aklında uçuşan sahneler kalıyor, o tuhaf karakterler, o keskin cümleler. Hem büyüleyici hem de yoran bir yolculuk… Ama değen bir yolculuk. Usta ve Margarita, insanın zihnini sarsıp duygusunu yoklayan, bir kez okuduktan sonra içinde iz bırakan bir roman. Böyle karmaşık, böyle güzel… Vesselammmmm Usta ve Margarita
Alıntı
Usta ve MargaritaMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,1bin okunma
Yine nazenin bir yaklaşım 🥰 bu kapakta bir kitabı bile böylesine rakik bir gönülle ele alman hayranlık uyandırıcı🫠 yine bambaşka bir bakış açısıyla gelmişsin yüreğine sağlık meleğim 🥰💐
Kevser oyyy çok teşekkür ederim güzelliğimmm çok mutlu oldum 🥰
İnstagram’da sıkça karşıma çıkan bir kitaptı Usta ve Margarita. Kapaktaki kedi görseli ve popülerliği yüzünden bir türlü elimi uzatamamıştım. Ama senin öylesine samimi ve içten incelemen, istemsizce merakımı uyandırdı. Canım Sema'mm kalemine, yüreğine sağlık. Keyifle okudum :) 🥰
єѕяα ོ teşekkür ederim canım ablam bende önyargı ile yaklaşmıştım ama beni şaşırtan bir kitap oldu kendisi bı ara listene ekle derim 😍