·376 syf.····Okunma: 30 Kasım 2025 22:43 Kitabın ilk bölümleri ana karakter kızımızın annesiyle geçirdiği yılların bazılarını hızlıca anlatarak geçtikten sonra duraklıyor ve durağan bir şeyler okumaya başlıyor. Kitabın yarısına kadar Margo karakterinin bugüne kadar yaşadıklarını, annesiyle ilişkisini, daha sonrasında çevresiyle oluşturduğu ilişkiyi, ruh halini ve düşüncelerini öğreniyoruz. Sonra birden kitabın olay çizgisi inanılmaz derecede değişiyor. Bambaşka bir ruh haliyle bambaşka bir kızı okumaya başlıyoruz sanki ve tam bu düzene alışmış ve ne olacağını beklerken kitap sizi yeniden çizgisinden çıkarıp bambaşka bir yere daha götürüyor. Olay ve durumdan ziyade oldukça psikolojik bir analiz kitabı gibiydi sanki. Başlarda sakin ve biraz da romantik ilerleyen ama atmosferi puslu olan bu kitap sonralarında polisiye, gerilim ve psikolojiyi de içine alıp sizi daha da karanlık bir atmosfere sokuyor. Herkesin okuyup beğenebileceği bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Değişik konulara ve görece sakin anlatımlara ilgi duyuyorsanız hoşunuza gidebilir. Fark etmeden karakterin iç dünyasında kaybolmuş buluyorsunuz kendinizi ve ahlaki ve etik tüm yargılarınızı sorguluyorsunuz. Neyin gerçek neyin hayal olduğunu bile anlayamayacağınız bir noktaya geliyorsunuz sonlarda. Ben severek okudum ama tüm kitap boyunca depresif ve karanlık bir havanın olduğunu da belirtmek isterim. Ayrıca bazı tetikleyici unsurlar da olabilir. Taciz, tecavüz, cinayet, bebek istismarı, şiddet gibi konular mevcut. 18 yaş üstüne ve durağan ilerleyen psikolojik gerilime ilgi duyanlara önerebilirim. Bazen okurken sıkılabilirsiniz bunu da eklemek isterim.