2025 6. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2025 00:20
Öncelikle Ümit Hocamın kalemine sağlık.. Günlük hayatta Down Sendromunu merkez alarak hepimizin bir şekilde duyduğu, gördüğü özel gereksinimler ve özel gereksinimli bireyler hakkında bir takım genel bilgiler verilmekte kitapta. Genel bilgiler diyorum çünkü kitap akademik dilden ziyade sade, anlaşılır bir dille yazılmış. Kitapta da bahsedildiği gibi genel bilgiler verilmiş çünkü hepimiz Down sendromunu duysak da nedir bu Down sendromu? demiyoruz. Down sendromuna sahip bireyler ve ailelerinin karşılaştığı, göğüs gerdiği zorluklara şahit olup duyurması, güzelliklerini de aynı şekilde göstermesi açısından çok değerli. Başta biz Özel Eğitim öğrencileri ve öğrenci adayları olmak üzere herkesin okuması gereken bir kitap. Dediğim gibi ağır bir üslubu yok. Okurken akıp gidiyor. Down sendromunun tarihçesi ve Down sendromuna sahip bireyler hakkındaki bilgileri okurken kimi zaman korkuyla ve kimi zaman gülümsemeyle hayret ettiğim anlar oldu. İçerisinde barındırdığı pek çok öykü - kitap - film tavsiyesi ile yeni kapılar açıyor sizlere. Bu tavsiyeleri de okuyunuz izleyiniz fakat bunu yaparken Down Sendromuna sahip bireylere "acımak" yerine onları "anlayınız". Ümit Savaş TaşkesenÜmit Savaş Taşkesen
Down Sendromu TarihiÜmit Savaş Taşkesen · Çizgi Kitabevi · 20256 okunma