2025 46. kitabı
Yazarımız Hwang Bo-Reum kendi hayatını ele alarak aslında çoğu insanın yaşadığı anların, duyguların, eşyaların bizlerde de nasıl izler bıraktığını aktarmış. Hem bir yazarın hemde hayatını devam ettirmek isteyen bir insanın hissettiklerine şahit oluyoruz. Kitabın çoğu satırlarında kendimi buldum diyebilirim. Yanlız kalmak istemesi, zorunluluklardan uzaklaşmak istemesi, hayatının her anını sadeleştirmek istemesi onun bedenine ve ruhuna iyi gelmesi bana kendimi hatırlattı. Bilmiyorum herkes böyle mi ancak bence özellikle belli bir yaştan sonra insan arkadaşlarını sadeleştiriyor, giydiklerini, gezdiklerini hatta okuduklarını bile.. Kitabımız gerçekten yalın, akıcı bir okuma yaşattı. Kısacık ama duygu dolu bir okumaydı. Her satırında bana ait bir şey buldum, eminim ki sizlerde bulacaksınız. Bize göre normal olan ama sanırım onların kültürüne göre garip olan birşey dikkatimi çekti. “Ablasının onu evine kabul etmesi.” Bizim kültürümüz de gayet sıradan bir durum iken sanırım onlar için değildi. Yani kitabımız bir oturuşta okunup, insanı sakinleştirecek bir okuma yaşatıyor diyebilirim.
Sade Bir HayatHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 2025736 okunma