SİCİM KRALLIK ~ TAHEREH MAFI
Serinin ilk kitabı
Krallığın varisi bir prens
Yıkılmış krallığın kraliçesi
Cinler ve insanlar
Taht, rekabet, aşk, kehanet, büyü
408 sayfa
Selam… Yabancı Yayınları nın iddialı serilerinden biri olan #sicimkrallık ; gerek baskısıyla gerekse konusuyla fazlasıyla hoşuma gitti. Daha ikinci kitabı okumadım ama ilk kitapta bile beni böyle mest ettiyse varın gerisini siz düşünün
Neredeyse tüm dünyaya hakim bir imparatorluk düşünün. Kral Zal bir asırdır ülkeye hükmediyor. Tek varisi de Prens Kamran’dır. Yıllar önce ellerinden güçleri alınıp çoğu katledilen cin imparatorluğunun kalan az sayıda halkı, şehirde gizli saklı kendilerini kamufle ederek yaşamlarını sürdürmektedir. Bunlardan biri de bir konakta geçici hizmetçi olan ve yüzünü her daim saklamak zorunda kalan Alize’dir. Hizmetçilerin sürekli takmak zorunda olduğu, yüzlerinin üst kısmını kapatıp alt kısmımı açıkta bırakan tül peçe onu kötü gözlerden koruyordur. O peçenin ardında görenlerin ne olduğunu anlayacakları sırlar gizlidir. Her şey yolunda giderken sokakta aç bir çocuk tarafından saldırıya uğrar. Yaralanan ve az kalsın bir komutana yakalanan Alize nasıl kaçacağını bilemez. Toplum içinde sihir kullanmak idam edilmek demektir. Fakat unuttuğu bir şey vardır. Ardında bıraktığı kanı bulaşan mendil komutanın ellerindedir. Alize’nin bilmediği o komutanın Prens Kamran olduğu, Kamran’in bilmediği ise o hizmetçi kızın cinlerin kayıp kraliçesi olduğudur. Peki neden bir kraliçe olması gerekirken bu kız hizmetçilik yapıyordur? Ve Kamuran krallığına tehdit olan bu kraliçeyi neden hayatı pahasına korumakta kararlıdır? Krallığı mı, duyguları mı? İnsanları mı, duyguları mı?
Hepsi ve daha fazlası duru ve akıcı anlatımıyla, muhteşem karakter profillerinin çizildiği, betimlemelerin ve duyguların ustaca aktarıldığı bu kitapta sizleri bekliyor. Ben çok severek okudum. İkinci kitabı da bekletmeden okuyacağım. Tavsiyemdir efendim
Okuma listemin 1625.kitabı… Benim #harfliyazarokuyoruz etkinliğimde bu ayın #T harfli yazar tercihim oldu
Yabancı Yayınları
@tahereh #thiswovenkingdom