·336 syf.····Okunma: 01 Aralık 2025 09:53 Tekrar Düşün, farklı kişilerin bakış açılarına yer veren yapısı, temposu hiç düşmeyen işleyişi, şaşırtıcı sapakları, zihinsel karmaşa yaratan gelişmeleri ve keskin bir dönüşle son bulan finali sayesinde yine soluksuz okuduğum bir Charlie Donlea kitabı oldu. İnşa ettiği karakterler, gizemlerle örülü kurgusu ve pürüzsüz akan anlatımı ile elimden bırakamadığım ve anı unutturan bir yapıdaydı. Sadece son bölümün bitiş şekli, daha önceki kitaplarının bağımsız ilerleyen tarzından farklı olarak bir devam ihtimalini akla getiriyor. Bu durum şaşırtıcı olsa da okuma keyfini kesinlikle azaltmıyor.
Suç Soruşturma Departmanı’nda 10 yıl görev yapan Özel Ajan Ethan Hall, tükenmişlik nedeniyle mesleğini bırakıp Tıp Fakültesi’ne girer ve Acil Servis doktoru olarak çalışmaya başlar. Eski ortağı Pete Kramer, 2015 yılında iz bırakmadan kaybolan 17 yaşındaki Callie Jones davası için yardım isteyene dek, Ethan yeni hayatında oldukça huzurludur. Lise öğrencisi ve başarılı bir voleybolcu olan Callie’nin babası, Vali Mark Jones, Kramer ile birlikte davayı on yıl sonra yeniden açmaya karar verir ve Ethan’ın da soruşturmaya dahil olmasını isterler. Ethan geçmişin karanlık sayfalarını aralamaya başladığında; nefret ettiği bir mahkûmdan yardım almak zorunda kalacağını, gömülü sırların ortaya döküleceğini ve çok katmanlı bir olay örgüsüne adım attığını hiç tahmin edemez. Geçmişle yüzleşirken bilinmeyene doğru karanlık bir patikada ilerlemek zorunda kalacaktır.
Her ne kadar yazarın Donuk Gözler kitabı benim için hâlâ favori olmaya devam etse de, sürpriz dönemeçleri, çok katmanlı kurgusu ve gizem dolu atmosferi ile Tekrar Düşün, psikolojik gerilim türünü sevenlere kesinlikle önerimdir.