2025 150. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2025 12:12
Golem “Golem… Bunlar bir çeşit büyüyle hayata getirilen ve sahibinin emirlerini yerine getirmekten başka bir işe yaramayan çamurdan yaratılmış varlıklardı.” Merhaba kitapsever dostlarım, bugün sizlere Golem kitabının yorumuyla geldim. İsmiyle ilgimi çeken, okuduğumda ismini daha iyi anladım. Kitabımız bir cinayet haberiyle başlıyor. Haydar Hoca “Çöl Ayısı” adını verdiği genetik projesi üzerinde çalışıyor. Bu proje Ahmet Caymaz ve Tarık İmamoğlu ile ortağını yaptığı finalsal desteğiyle yürütülmektedir. Üçü bu proje üzerinde çalışmaktadır ve bu proje oldukça önemlidir. Ancak ortaklardan biri olan Ahmet Caymaz’ın öldürülmesiyle işler karışır. MİT tarafından olayın faili olarak ortaklardan bir diğeri Tarık İmamoğlu tutuklanır. Haydar Bağış ise kayıplara karışmıştır. Feride, işlenen cinayetin zanlısı sıfatıyla tutuklanan babası Tarık İmamoğlu’nun aslında masum olduğunu ve elinde kanıtlar bulunduğunu Osman’a anlatır. Osman’dan babasının masum olduğunu elindeki delillerle kanıtlamasını ister. Osman Günyüzü, eski bir araştırmacı gazetecidir. İşinden kovulmuş, eşi terk etmiş hayatı tepetaklak olmuş bir adamdır. Ne yapacağını bilmez bir haldeyken aldığı bir telefonla kendini bir cinayetin çözümü için kendini dedektif rolünde bulur. Sırlarla dolu bu cinayeti çözmeye çalışırken, İsraillilerin, Rusların ve bilim adamlarının içinde bulunduğu çok büyük tehlikenin içinde bulur. Olaylar ciddileşttiği fark eder ama sonuna kadar gitmeye kararlıdır. Osman kime hizmet ettiğini farkına olmadan ‘golem’ miyim acaba diye kendini ara ara sorgular. Osman’ın çözdüğü her gizem onu daha büyük tehlikenin içine çekiyor. Kitap ilerledikçe gerilimi ve aksiyonu daha da artıyor. Okurken hem düşündüren hem de sorgulatan bir kitaptı. Heyecanı bol ve oldukça akıcıydı. Sonunda olaylar çözüldüğünde şaşıracağınız bir sonla kitabı bitiriyorsunuz. Ben severek okudum. Polisiye ve derin sırlarla dolu bir kurgu arıyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
GolemM. Enis Tayman · Kanon Kitap · 202517 okunma