Siren 3 ~ Emine Tavuz
Siren benim için öyle özel bir yere sahip ki ne söylesem asla yeterli gelmeyeceğini biliyorum.
Benim için en gerçek aşk-nefret ilişkisi kesinlikle bu serideydi. Öyle çıkmazları ve aşılmazları vardı ki Karmen ve Deren’in Okuduğum her şey kalbimi kırsa da asla nasıl böyle bir şey yapar diyemedim.
Kalbim Karina’m, yanlış yaptığını en başından beri bildiğim hak vermesem de anladığım Karmen, minik bebeğim amoye mi Nil’im, sonsuz hak verdiğim ama kalbimi de kırabilen Deren, Russo ailesi, Yaman, Gece ve Utku ile inanılmaz bir kitaptı. Herkes Utku’yu unutsa da ben unutmadım onu Karmen’in önceki kitaplardan taşan acısı, affedilme isteği ve intikam tutkusuna karşım şimdi onu yeniden hayata bağlayan bir umut ışığıyla kitap muazzamdı. Kocaman bir kitaptı ama sorsanız hala doyamadım.
Yine o kadar net işlemişti ki duygular daha samimi ve daha gerçek hissettiremezdi bana. İkinci kitabın beni paramparça eden olayları ve duyguları, Deren’in öğrendikleriyle beraber aşk ve nefreti aynı anda kaldırmaya çalışması o dağ gibi adamı öyle bir hale getirmişti ki hala düşündükçe gözlerim doluyor. Asla affedemeyeceği kadın için şimdi onun olmadığı bir hayatı düşünememek tam da bu çifte göreydi!
Deren’in aşkı ve geçmişte yaşananların ikili arasındaki savruluşu öyle gerçekti ki Kendi içinde Karmen’i aklayacak bir şey bulma telaşı ama kızına baktıkça yükselen duygular çok eşsizdi.
Russo ailesinin Deren ile imtihanı, aile içindeki dinamikler ve düşmanları derken kitap yine soluksuz okuttu. Kalbimi pıt pıt attıran öyle gelişmeler vardı ki
Deren ve Karmen’in yüzleşmeleri yine asla bitmiyor ama bu çiftin kimseye anlatamayacakları ama onlar için çok özel olan hikayelerine bağımlıyım! Bu kitap için hep söylediğim gibi ‘bir kitap hem insanın canını acıtıp hem de acıyan yerlerini iyileştirir mi bilmiyordum ama Siren bunu yapabilme gücüne sahip!’
Abla Nil en sevdiğim detaydı. Öyle tatlı öyle gönlü geniş bir çocuk ki İnsanı insan yapan her hata her yanlış ve duyguyla sarılmış harika bir kitaptı. Söyleyeceğim tek şek ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLİR! Nil misali bu kitap tam benim “modama göre” arkadaşlar!
-favori alıntılarım için kaydırabilirsiniz-