2025 96. kitabı
Herkese Merhaba Beni derinden sarsan, çoğu yerde ağlatıp isyan ettiren bir kitapla sizlerleyim. Böyle hissettirmesinin sebebi ise gerçek hayattan esinlenmiş olmasıydı. Müjde Hanım'ın aile danışmanlığı alanındaki mesleki yeterliliğini sonuna kadar kullandığı kitabın başlangıcında tetikleyici unsur uyarısı vardı. Çoğu kitapta bu uyarıya rastladığım için bilindik şeyler gibi düşündüm. Oysa bu kitap son zamanlarda normal bir şey gibi gösterilen dark roman anlayışına ağır bir darbe vuruyor ve karanlık fantezilerin aşk gibi normalleştirmenin zararlarına değiniyor. İlk sayfadan son sayfaya kadar empati yapmanızı sağlarken kitap bittiğinde kendinizi, çevrenizi sorgular hale geleceksiniz. Bu kitabı , aile baskısına maruz kalanlar, aile sevgisinden mahrum kalanlar, düşünceleri susturulanlar ve kadınlık hakkında doğru olanı bilmek isteyenler okumalıdır. Çünkü bu kitap bildiğimiz kurgulardan daha çok kimlik arayışı, özsaygıyı konularına değiniyor. Buradan ebeveynlere sesleniyorum. 9 ay boyunca her gününu heyecanla saydığınız çeşit çeşit partilerle kutladığınız evladınız kaç yaşına gelirse gelsin sevginizi , desteğinizi esirgemeyin. Hata yapmak insana mahsus unutmayın. Başarısında yanınıza gelebiliyorsa hatasında da yanınıza gelebileceğini hissettirin. Kendi hayatınızdaki yanlışlari onlara empoze etmeyin, sevgiye aç bırakmayın çünkü sevgiye aç birey ailede bulamadığını başkasında tamamlamaya çalışır. Sevildiğini düşündüğünde de kaybetmemek için kendinden vermeye başlar . Genç kızlarımız sizlerde aşkın kendi kisiliginden , özsaygından fedakarlık etmemek olduğunu ,gerçek aşkın sınırlarına saygıya dayalı olduğunu bilin. Kitabın konusuna gelecek olursam; Azra ve Meyra çocukluktan beri çok yakın arkadaştır. Azra Şanslı ... Annesinin takıntılarıyla büyümüş, abilerinin gölgesinde kalmış ve ona uygun görülen talipler arasında biriyle evlenmesi istenmiştir. Kendi kimligini korumak için evlilikten ve aşktan kaçan Azra'nın karşısına Timur çıkar . Timur'a karşı hisleri olsa da annesi gibi bir erkeğe bağımlı olmamak için mücadele verir. Meyra... Resmiyette evli ama ruhen ayrı bir ailenin kızıdır. Annesinin erkek ne dese haklıdır düşünce yapısıyla büyümüştü. Babası ile toplumsal düzeni evladından üstün tutan , kızının sesini duyamayan biridir. Azra ve Meyra , gençlik merakıyla bir partiye katılır. Bilmedikleri ise bu parti sonrası hayatlarının ters takla olacağıydı. Azra tüm baskılara zorda olsa direndi ama Meyra ailesinin elalem ne der sözüne yenildi. Öyle bir yenildi ki önce küçük izinler vermeye başladı . Geçen zamanlarda ise izinler büyüdü ve zorla elinden alındı . 1 yılın sonunda ise Meyra'nın ruhunu emildi. Sevgi sözcüğünün altına sığınan karaktersiz narsistligi ile ömür boyu kalıcı izler bıraktı. Meyra'nın yaşadıklarını okurken hadi kızım biraz cesaret kendini bul dedim sürekli. Büyük travmalar yaşadı ama nihayet kendi benliği için ilk adımı attı .
Şansa BakMüjde Aklanoğlu · Hasrem Yayınları · 20259 okunma