Nereden başlayıp nerede bitireceğimi bilmiyorum kitapta tek kusur yok tek kelime ile bayıldım :))
Yazarın ilk okuduğum kitabı ve diğerlerini derhal okumaya karar verdim tabi :P
Dil anlatımın neredeyse şiirselliği konu akış ana karakterler hayran oldum ya herkese tavsiye ederim seri katil diye geçiyor ama aslında tam olarak öyle değil . Karakterlerin derinliği gelişimi manyak bir aşk ki kitabın son çeyreğine kadar sevişme bile yoktu .
Nadia tıp öğrencisi ve hayatının aşkı 28 yaşında olan Lucian ile nişanlı . Okulunda bir anda tv 'de Lucian'ın Ghost adı verilen 15 yakın insan öldüren bir seri katil olarak yakalandığını görüyor . Kız resmen kafayı yiyor yani her açıdan felaket hem manyak sevdiği adam hem ben nasıl böyle bir durum gerçekse anlamam diyerek . Davalar görülüyor aslında çok net deliller yok ama Ghost olduğunu ve cinayetleri kabul ettiğini beyan ederse idam yerine Müebbet hapis önerilen Lucian kabul ediyor durumu . Kızla sadece dava sonunda götürülürken az konuşuyor birde tek kere hapiste ziyarete izin veriyor ve onu unutup hayatına devam etmesini söylüyor .
Kitapta bir noktaya kadar bazı geri dönüşlerle anlatımlar var ve yazar bunu nefis yapmış . Lucian'ın geçmişini ve asıl kimleri öldürdüğünü öğreniyoruz adam aslında suçlandığı kişileri öldürmemiş ama başkalarını öldürmüş :P Lucian'ın başlangıçta Nadia ile neden ve hangi amaçla tanıştığını tüm bu durumun nasıl bu kadar derin bir aşka dönüştüğünü okuyoruz . On senelik hapis hayatından sonra durumlar tamamen değişiyor . Zira hapiste tanıştığı mafya grubu sayesinde isyan sırasında ölmüş görünüp çıkıyor yüzü değişiyor ve onların adamı oluyor . Bu arada o mafya grubunun serisini yazmış yazar seriyi derhal okumam lazım araya kıstırıp Gatti Brothers kendileri :P
Yüzü değiştikten bir sene sonra Nadia ile ilk temasına geçiyor zira adam artık uzak duramıyor .
Nadia acil servis cerrahı olarak çalışıyor arada bazı şeyler yaşamış ama asla Lucian'ı unutmamış hatta eski bir sevgilisi taciz halinde kadını . Kadın Lucian'ın yeni hali ile görüşmeye başlıyor ama devamlı bir aşinalık hissi var fakat yüz ses her halt farklı ayrıca aradan 11 sene geçmiş . Sonrasında olaylar yine aynı şahanelikte devam ediyor okumak isteyen olursa diye arada bazı şeyleri atlayarak kısaca yazmaya çalıştım .