Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 29 Kasım 2025 20:02 Dilek Bilgiç Esen'in 'Bir Kürt Sevdim' kitabını bitirdiğimde içimde hem büyük bir hüzün hem de toplumsal gerçekliklere dair bir farkındalık oluştu. Bu, sadece klasik bir aşk hikayesi değil;
Türkiye'nin bam teline dokunan, önyargılarla çevrili zorlu bir sevda romanıydı.
Kitap, Batı'dan gelen Balıkesirli Gülşah ile Doğu'dan, Diyarbakırlı Şahin'in üniversitede başlayan tertemiz aşkını anlatıyor. Onların ilişkisi, ilk başta her gençlik aşkı gibi masum ve heyecanlı ilerlerken, aileler işin içine girince her şey tepetaklak oluyor. 'Farklı kültürdeniz, olmaz' baskısı o kadar gerçekçi işlenmiş ki, okurken karakterlerin çaresizliğini derinden hissettim.
Yazar, aşkı bu toplumsal engellere karşı bir kalkan olarak kullanıyor ama aynı zamanda bu kalkanın ne kadar kırılgan olduğunu da gösteriyor. Kitap, bize kimliklerin ve aidiyetlerin, aşkın önüne nasıl bir duvar örebileceğini çok duygusal ve samimi bir dille aktarıyor.
Eğer imkânsız aşk, kültürel çatışmalar ve toplumsal dram temalarını seviyorsanız, bu kitap sizi fazlasıyla etkileyecektir.
Ancak sinirlerinizi bozacak bir karakterle karşılaşmaya hazır olun.