2025 47. kitabı
#kendirüzgarındauçmak ️ "Her farkına varış, büyük aydınlanmalar sonunda olmuyordu işte..." Merhaba kitap severler bugün size @secissima 'nın kaleminden çıkan ve karakterlerine çok bağlandığım bir eser ile geldim. Kitabımız 40'lı yaşlarının başında, kariyer sahibi Zerrin ve onun üniversiteden beri görüştüğü arkadaş çevresinin etrafında geçen, slow living tarzında hayattan bir eser. Zerrin yer yer keskin sınırları olan zamanla sivri yönlerini törpülemeyi öğrenmiş birisi. Ara ara buluşmalarla iletisimlerini ve dostluklarını bir arada tutan arkadaş ortamında her arkadaş grubunda olduğu gibi Zerrin'in de kendi favorisi ve daha az görüştüğü kişiler vardı. Ayşe en yakınım dediği kişilerden birisi iken Çiğdem hem kendisine yakın görmediği hem de haz almadığı birisi. Ben ise ne Ayşe 'den ne de Çiğdem'den haz aldım. Al birini vur ötekine tabirinin canlı örnekleri ikisi. Zerrin karakterini çok sevdim ancak Ayşe ve Çiğdem benzer hataları yapmalarına rağmen Ayşe'ye karşı bir önyargısı yokken Çiğdem'e olması biraz itti beni ama gerçekte de böyle değil midir? Sevdiklerimizin hatalarını görmezden geliriz hep. ️ İrem ve Ece karakterleri benim için çok özel oldu. İrem, Efe 'nin eşi ve yardımsever bir karakter. Ece ise ailesinin çok sonradan sahip olduğu bir evlat. Kariyerinde başarılı iken evlenip Londra'ya yerleşmiş orda ikizleri olmuş birisi. Uzun zaman sonra İstanbul'a dönüp Zerrin ile tekrardan görüşmeye başlıyorlar. Ece'yi ayrı ailesini ayrı sevdim ben. Aile içerisinde o ortak yaşamı çok güzel yakalamışlardı. Sanırım bu nedenle de tüm karakterler arasında en güvenilir, sırtını dayayabileceğim kişi Ece gibi geldi. Sakin ama arka planda karakterlerin hayatlarından da kesitlerin olduğu, kendi yollarını çizdikleri bir eserdi. Sadece daha uzun olmasını ve Ece, İrem ve Zerrin üçlüsünü daha çok beraber okumak isterdim.
Kendi Rüzgarında UçmakSeçilay Yıldız · Destek Yayınları · 202523 okunma