Bazı karakterleri öldürmek istediğim o kitap
2025 123. kitabı
Satranç dahisi fakir kızımız ve bir satranç şampiyonunun ilk görüşte aşık olması uzerine güzel bir kitap. Yani burada nefretten aşka, asık suratlı adam neşeli kız gibi bir klişe yok. Daha sakin ve sıradan ilerleyen bir kitap. Cok büyük sırlar ya da çok büyük kırılmalar da yok. Peki bu kitabı güzel yapan ne? Benim açımdan bir acmazin içinde yaşayan, kendini suçlayan, her şeyi doğru yapmaya çalışırken kendisini yavaş yavaş öldüren bir karakteri okumak çekiciydi. Satranç maçlarındaki heyecan güzel aktarilmislardi. Özellikle ana karakterin iç cekismelerini güzel anlatmıştı. Öte yandan erkek karakter ile kadın karakter arasındaki bağ güzel anlatilmisti. Ergenlik doneminde ünlü bir dahi olmanın yan etkileri çok güzel anlatilmisti. Begenmedigim kısma gelince. Dikkat spoiler Kız kardeşleri, özellikle büyük olan tam bir deccaldi. Biri tercihen annesi kızın ağzına bir tokat çaksa her şey duzelirdi. Yani bir abla her şeyi bırakmış sizi hayatta tutmaya çalışıyor. Yok patenim, yok saçım, yok sen annem değilsin. Aptal ergen kalk çalış o zaman anan hasta odasından çıkamıyor ablan sana bakmak icin uğraşıyor. Gelelim anneye. Hanım hanım madem anne sensin git çocukların başında dur. Hadi hastasın o zaman deccal yavrularını durdur. Ablalarina bu ne biçim davranış. Çocuk değil baş belası dogurmussun.
2025 Okuma Raporları
Şah ve MatAli Hazelwood · Nemesis Kitap · 2025431 okunma