1977 yılında yazılmış, gerçek bir olayın kurgulanmış romanı Ölü Kızlar uzun zamandır okuma listemdeydi. Yazıldığı döneme göre anlatımı çok akıcı. Tabiki çevirmenin hakkını da teslim etmeden olmaz.
Genelev işleten Baladro kardeşlerin küçüğü Serafina Baladro'nun eski sevgilisinden intikam almasıyla başlıyor tüm olaylar. Kitap boyunca Baladro kardeşlerin başlarına gelen olaylar silsilesini, yargılanma notlarını okuyoruz. Yazar aynı zamandan reşit olmayan kadınların istismarı, rüşvet, haksız zenginleşme, kişileri alıkoyma gibi olaylara da parmak basıyor.
Hangi ülkede olursa olsun, üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala aynı konuların konuşulup, bunların aşılamaması da beni üzen konulardan oldu. Dilerim ne ülkemizde ne de başka herhangi bir ülkede artık bu konulardan doğan suçlar kazınır.
Netflix dizisi olarak da var olduğunu biliyorum en kısa zamanda izleyeceğim. Yazarın diğer kitapları da yayınevinin yayın planında imiş. Merak ve ilgiyle bekliyorum. Herkese iyi okumalar