Selam Kitapseverler
Kalemini severek okuduğum bir yazarın yeni kitabı ile geldim. İlk defa bir kitabı yorumlamakta bu kadar zorlanacağım zira hiçbir kelime anlatmaya yetmez gibi geliyor bana. Günümüzün acı ama değişmeyen bir gerçeği kadına şiddet.
Baş karakterimiz Yıldız; küçük yaşta babasını kaybettikten sonra annesi ikinci bir evlilik yapar. Üvey babasının ve üvey abisinin şiddetine ve taciz maruz kalan Yıldız, bu şehirden kurtuluş olarak üniversite sınavını görür. Bir yandan okuluna gidip sınavına çalışırken diğer yandan olduğu her işte çalışan Yıldız, dünyadaki herkese karşı güvensizdir.
Bir gün üvey babası kendi yaşında bir adama para karşılığı kendisine satmak istediğinde artık her şey çığırından çıkmıştı. Gördüğü şiddeti artık sessiz kalamayan karşı komşusu Nizamettin amca olaya müdahale edip Yıldız’ı evlerine getirir. İşte burada Mazlum ile tanışan Yıldız hayatının değişeceği o yerdedir artık.
Mazlum; matematik öğretmenidir ve Şark görevini tamamlayıp ailesinin yanına döndüğünde karşılaşacağı manzarayı beklemiyordu. Aklında hiçbir şekilde evlilik yokken, karşı elin içinden yükselen bir nida ile Yıldız’ı cehennemden kurtarmayı ve onu özgürlüğüne kavuşturmayı planlayarak Yıldız ile evlenir. Reşit olmayan kızımız 18’ine doldurup üniversite sınavını kazanıncaya kadar onu koruyacak ve hayatına kurmasına yardım edecekti. Etti de. Yıldız İstanbul’da okul kazanıp üzde yüz Burslu bir şekilde eğitim hayatına atılacakken ikilinin kalbinde başlayan ve zamanla büyük bir aşka dönüşen duygular ile mücadelede inişli çıkışlı bir ilişki yaşayacaklardı.
Mazlum, her ne kadar bu mesafe ona zor gelse de Yıldız’ın hayatta bir birey olabilmesi ve öncelikle kendi iradesiyle bir hayat kurabilmesi için kendi duyguları ve Yıldızı’n da duyguları dahil her şeyi göze alıp, sevdiği kadının okul hayatını ve gençliğini doyasıya yaşayabilmesi için elinden gelen her şeyi yapar. okurken çok fazla duygulandığım ve belli başlı yerlerde çok fazla ağladığım bir kurgu oldu. Umarım devam kitabı araya uzun zaman girmeden bir an önce çıkar