2025 34. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2025 12:31
2025 yılında okuduğum kitaplar arasında en sevdiklerimden biri oldu Peygamberin Şarkısı. Kitabın büyüsü bozulmasın istiyorum bu yüzden yüzeysel bir şekilde bahsedeceğim. 4 çocuklu ve Eşi öğretmenler sendikasında görevli olan Eilish bir gece evlerine yapılan polis baskını ile eşinin göz altına alınmasından sonra verdiği hayatta kalma, ailesini koruma mücadelesini anlatıyor kitap. Her ne kadar bir distopya olduğunu bilerek okusanız da günümüz yaşantısından o kadar çok yansıtılan durumlar var ki okurken tedirgin olmamak mümkün değil ve acaba sonumuz benzer şekilde mi bitecek diye kuşkuya düşüyor kitabın sonuna doğru yaklaşınca. Toplumsal çöküşün, sosyal çürümenin, fazlasıyla tanıdık gelmesi okurda derin bir etki bırakmasına sebep oluyor. Yakın geçmiş ve gelecekte olacakların aktarıldığı bu siyasal kurgulu kitap bence bir çoğumuza farkındalık kazandıracak. Dönemin, içinde bulunduğumuz çürümüş dünyanın daha nerelere varabileceğini gözler önüne seren bu kitap size bir çok şeyi sorgulatacak. Okuyanları kitabın üzerinizde bıraktığı etkiyi konuşmaya, okumayanları ise mutlaka okumaya davet ediyorum.
1000 Kitap
Peygamberin ŞarkısıPaul Lynch · Delidolu Kitap · 20241,915 okunma