2025 177. kitabı
Merhabalar Bugün Veda Caddesi serisinin ilk kitabı Cevf ile geldim toplam beş kitaptan oluşan bu güzel serinin ilk yorumuna geçelim. "Bir kere düştün yoluma, öylece gidemezsin. Hayat seni bıraktı avuçlarıma, tutamazsan düşersin. Yaşanacak çok şey var. Çünkü burası Veda Caddesi, çünkü burada her veda bir merhabayla başlar." "Yeni bir hayat başlıyor, her gün yeniden ölebilmek için." Ben Aymira; bir babam bir de erkek kardeşim var. Hayatım bir kaç eski dost ve bir kırık yataktan ibaret. Ben Aymira; kader, hayatımın iplerini elime bıraktığında adımı bile bilmiyorum. Büyüdükçe öğrendim, öğrendikçe eskidim. Ben Aymira; iki yüzüm vardı benim. Biri babama gösterdiğim diğeri ondan gizlediğim. Böyle olmayı babam sayesinde öğrenmiştim. Simli bebeklerim olmamıştı hiç yada boynuma taktığım beslenme çantam. Yemek yemeyi sevmezdim, çünkü babam tokluğu öğretmişti bana. Ben Aymira; ay kadar parlak gece kadar kızıl... Cesur ve aynı zamanda korkak bir kız. Ben Aymira ve bunlar benim satırlarım... Aymira annesi vefat etmiş küçük yaşta okulu bırakıp çalışmak zorunda kalmış bir kızımız. Bir insanın iyi babası olması ne büyük bir şans. Bu kitapta malesef kızımız şanslı değil. Her fırsatta annesinin mezarına giden kardeşine babasından gizli birşeyler almak zorunda kalması çok kötü. Bir gece Aymira para kazanmak için el işi olan taksiye çıkar. O anda arabaya binen yabancı başına silah dayar. O gece yi bir şekilde taş atan Aymira bir gece yine o adamın tekrar karşısına çıkması ile başlar herşey. Kamer O gece eve göndermedi Aymira'yı kendi evine götürdü. Ailesini korumak için sonrasında bir süre daha Kamer ile yaşamak zorunda kalır. Devamı öyle hızlı ilerliyor ki çok akıcı nir kitap ben ikinci kitaba geçmeye gidiyorum.
Veda Caddesi - CevfSümeyye Demirkan · Ephesus Yayınları · 20191,189 okunma