·240 syf.····Okunma: 06 Aralık 2025 00:12 Keşke bu kitabı ben yazabilseydim. Bu kitabı yazacak felsefeye hakim olsaydım. Bu kitabı yazacak kadar çalışkan, disiplinli ve hoş sohbet olsaydım...
Kitapta yer alan vakalar, on sekiz ayrı filozofun perspektifinden değerlendirilmiş. Örneğin X Kişisinin psikolojik açıdan çözümlemesi, tanı ve tedavisi Kant'ın bakış açısından nasıl olurdu, Leibniz'in bakış açısından nasıl olurdu.. İnanılmaz bir fikir değil mi gerçekten?
Olay-Süreç-Sonuç sıralamasına bakarsak, olayı yaşayan kişi, süreci hangi filozofun penceresinden yürütürse yürütsün, sonuç yine aynı: Nosce Te Ipsum, Kendini Bil/Tanı
Yaşamla ilgili herkes iyi bir şey söyler, şahsi fikrim "yaşam, kişinin sürekli olarak kendisini doğurmasıdır."
Tıpkı hamile bir kadının içinde büyüyen bebek gibi, insan da sürekli olarak yeni şeyler doğurur, işte zamanı gelince ortaya çıkaracağımız "şeyin" içimizde kaldığı süre boyunca nasıl besleneceği sorusuna cevap veren kişidir terapist ya da filozof ya da öğretmen... Terapi/görüşme boyunca iki kişi konfor alanından çıkar ve belki de yeni bir yolculuğa başlar ya da amerikayı yeniden keşfederler. Ancak arayış devam eder, yola çıkmak, evde oturmaktan daha yararlıdır neticede. Yolun sonuna gelindiğinde doğum gerçekleşir ve kişi kendi kararını kendisi verecektir.
“Yeryüzünde senden başka hiç kimsenin yürüyemeyeceği tek bir yol vardır. Yolun nereye gittiğini sorma. Yürü!"