2025 220. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2025 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Gülcan Kurtul kaleminden Benden Geriye Kalanlar kitabının yorumu ile geldim Aralık ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 327 sayfalık bir kitap •Kendinizi Ayla'nın çaresiz çığlıklarına ve azimli fısıltılarına hazırlayın. •Bu kitap, bir kadının ruhunun en derin dehlizlerine inip, acılarından ördüğü onur kalesi. •Köyün baskıcı, şiddet dolu ve cehaletle çevrili atmosferinde büyüyen Ayla. O, bir kurban olmayı reddeden güçlü bir kadın. Hayatı boyunca babasının otoritesine, toplumun tabularına ve annesinin ihmaline karşı durdu. Ayla, köy yaşamının en acımasız gerçekleriyle yüzleşen, yaralı bir ruh. Okuma tutkusu ve bilgiye olan açlığı, onun en büyük silahı olur. O, "Bir köylü kızının neler yapabileceğini hepinize göstereceğim!" diyerek o karanlık ortamdan sıyrılıp kendi ışığını yakar. •Ayla'nın okumayı ve öğrenmeyi bir kurtuluş yolu olarak görüp, bu uğurda verdiği soluksuz mücadeleyi okuyacağız. •Ancak hikâye burada bitmiyor: Ayla hayatının son günlerinde, geçmişiyle hesaplaşmak üzere köyüne döner. Bu dönüş; pişmanlıklar, affetme arayışı ve çözülmemiş sırlarla dolu, duygusal bir veda sürecidir. Ayla, geçmişiyle barış içinde vedalaşabilecek mi? Ayla'nın hayatındaki en büyük miras, elde ettiği başarılar mı, yoksa tüm zorluklara rağmen hayata olan bitmeyen bağlılığı mı? •Yazarın içten, samimi, yoğun ve akıcı anlatımıyla, duygusal betimlemeleriyle, direniş, bireysel özgürlük arayışı ve yalnızlık temalarıyla dram dolu bir roman. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Benden Geriye KalanlarGülcan Kurtul · Tilki Kitap · 202558 okunma