···Okunma: 05 Aralık 2025 00:00 Ben bu kitabı serinin ilk kitabı olan Indigo Dağı'nı okumadan okudum çünkü ilk kitap biraz gizem barındırıyor gibi gözüktüğü için onu okumadım. Gizem çok benim tarzım değil dürüst olmak gerekirse. Ona rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadım olayları anlama, kavrama açısından.
Ve bu kitabı yaklaşık üç dört kere falan okumuşumdur, çok seviyorum yani. Bekar ebeveyn teması için favori kitabım olabilir. Tabi bu kadar sevince 10 puan vermem gerekebilir ama sevmediğim bir kaç kısım vardı kitapta o yüzden bir puan kırdım.
Burdan sonrası spoiler içerebilir!
Puan kırma sebebim için iki tane şey söyleyebilirim. Birincisi bebeğin kaçırılması olayındaki suçlu kişilerin planını vesaire daha çok okumak isterdim ve Memphis'in ve Knox'un çaresizliğini daha iyi okumak isterdim.
Bir diğer sebep ise evlenme teklifiydi. Bence çok çabuk oldu ve hani yani, Memphis için konuşmam gerekirse, sen daha yeni bir hayat kuruyorsun ve daha o hayatı düzene otutturmadan başka bir hayata bodoslama dalıyorsun gibi olmuş. Dediğim gibi biraz fazla hızlı oldu.
Ama bunlar haricinde kitabı baya beğendim. Özellikle o küçük kasabadaki aile sıcaklığı, kadın karakterin kendi ayakları üzerinde durma çabası, ana karakterler arasındaki kimya ve tabi ki Knox gibi güzel seven bir erkek karakter barındırdığı için kitap favorilerim arasında.