SPOİ UYARISI 1. KİTAP VE 2. KİTAPTAN SPOİ VARR
2025 81. kitabı
Öncelikle uyarımı yapayım bol spoi olacak Kitap Mahru ve Çakır karakterlerini anlatıyor ama yan karakterlerimiz de var. Öyle bir yan karakterler ki beni baş karakterlerden daha çok çektiler kendilerine. Kitabımız çocukluktan beri birbirine aşık olan her anlamda her şeyde birbirinin ilki olan mahru ve çakırın evlenmeden 1 hafta önce çakırın hapse girmesi ile başlıyor. Çakır işlediği cinayetten dolayı hapse giriyor mahru da onu terk ediyor ve durum böyle olunca çakırı çok seven mahalleli (daha çok parasını seviyorlar çünkü Çakır o mahallede mahru için kalıyor ve herkese de yardım ediyor ama yüzsüz insanlar mahruya sırt çeviriyor) mahruya sırt çeviriyor Çakırdan ayrıldığı ve başka biri ile bir yola girdiği için (Ferman o kişi bu spoi değil kitap başında olan bir şey) sonra 3 yılın sonunda Mahrunun kuzeni Şura ve Çakırın kuzeni Esatın kına gününde Çakır hapisten çıkıp geliveriyor ve ardından gerçekleşen olayları, geçmişi, Çakırın Mahruya kendini affettirmesi ve bazı olayların aslında çok farklı olduğunu öğreniyoruz. Ben Çakır karakterini çok sevdim aşkına sahip çıkışı duruşu çok iyiydi ama Mahruyu o kadar sevemedim maalesef bazı hareketleri çok hoşuma gitmedi yine iyi karakterdi elbette ama bazı durumlarda verdiği tavırlar hoş değildi. Kitapta birde Mihriban, Turan, Ümran ve Ferdi dörtlüsü var ki işte bu olay kitabı sıkıca okumama sebep oldu her sayfayı onlar için çevirdim resmen Ümran ile Turan sevgili Ümran öldü (yalan) Turan ise onun arkasından hala ona bağlı yaşamaya devam eden Çakırın adamlarından biri ayrıca Mihriban Ümranın en yakın arkadaşı ve Turanı seviyor Turan da bunu öğrenince en yakın arkadaşının nişanlısına aşık nasıl olursun diyerek sert çıkıyor ve kıza hep kötü davranıyor oysa durum böyle değildir. Mihriban Turanı Ümrandan bile önce seviyordur ve Mihribanı kıskanan Ümran ondan önce gidip Turana yakınlaşır ve onunla sevgili olur sırf Mihriban onunla sevgili olmasın diye üstüne üstlük de Turanı Mahunun abisi ile aldatır. (Bu kısım 2. Kitaptan ama ben önceden spoi aldığım için biliyordum yazıyorum şimdi isteyen okumasın uyarımı yapayım Mahunun abisi ve Ümran ikiside öldü sanılıyor ama aslında ölmemiştir ve bir yerde hayatlarını yaşıyorlar çocukları da varmış) Sonra işte Mihriban artık Turandan vazgeçer ve onu yıllardır seven ondan hiç vazgeçmeyen adam gibi adam ferdi ile bir yola girerler tabi Mihribanın sevgisine alışmış Turan ise ümranın onu aldattığını öğrendikten sonra Mihriban peşine takılıyor onunla evlenme falan diyor ama boş tabi bunlar en sonunda ise Turan ümranın kiminle onu aldattığını öğreniyor ve düşüyor yola o sırada da kaza yapıp vefat ediyor Turan. Bu 1. Kitapta Mihriban ve Turanla ilgili son sahne 2. Kitapta yine olaylar oluyor elbette ama Turan vefat etti yani yaşarken olan bir olaylar değil öyle işte bu olay Mihriban falan beni asıl karakterlerden daha çok etkiledi kitabı kesinlikle okumanızı öneririm bayıldım yazarın emeğine sağlık Lahza 3 kitaptan oluşan birbirine bağlı birini okumadan diğerini anlayamazsınız bir seridir öneriyorum daha tam bitirmedim ama kötü olacağını sanmıyorum çünkü bu 1. Kitap çok iyiydi
Lahza 1 - Mah ve ŞerHümeyra · Dokuz Yayınları · 2022717 okunma