2025 9. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2025 15:39
Ali Bektaş kaleminden "Gün Yüzü" romanı ile karşınızdayım. Kitabı okurken bir yandan yaşadım. Tam bir Ankara romanı. (Ankara milliyetçisi olarak keyifle okudum. ) Anlatılan tüm detayları hayatımın bazı dönemlerinde yaşamış ve görmüş olmam zaten bana kitabı yaşama imkanı sundu. Ankara'da doğup, büyümenin ve bu şehire iyisiyle, kötüsüyle aşık olduğum için içselleştirdim diyebilirim. Aşk konusu işlenmiş ama tam olarak bir aşk romanı okuyoruz diyemem. Aşkı iliklerinize kadar hissediyorsunuz fakat aşkla birlikte yaşanılan toplumsal konularla karşılaşmak, ülkemizde yaşanılan faciaların konu alması derinden etkiliyor.. Okuduğum her satırı neredeyse çizdim. İçimde kendim ile tartıştığım konuların karşıma çıkmasıyla su gibi akıp gitti. Çok geç tanıştım kitapla.. Beni duvarlara bakacak kadar düşündürüp, sorgulattı. Hala etkisinden çıktığım söylenemez. Ali Bektaş hocam ile tanışmamış olsaydım içerisinde kendine has söylemleri ve espirilerini de bu kadar hakim olamayabilirdim. (Aramızda kalsın Ali Hocam gerçekten espritüel ve çok candan bir insan ) Böylesine bir kitap ile beni tanıştırdığı için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum ve kitabı sizlere canı gönülden tavsiye ediyorum. Bu arada bir post-it setim bu kitap ile bitti. Ali hocamın bir post-it borcu var bana. Bu kadar altını çizerek okuduğum kitap nadirdir. Sevgilerimle.. Kitaplarla kalın.
İnadınaEdebiyat
Gün YüzüAli Bektaş · Romanoku Yayınları · 2023405 okunma