Kırmızıyız Biz Korkuyu Öğreniyoruz - Kan Kitapları 2
2025 90. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2025 22:59
Hayalgücümüzün sınırlarını zorlayan gotik edebiyatın en tekinsiz sınırlarında gezen yeni beş öykü ile yolculuğa Clive Barker ile devam ediyoruz. Okurken devamlı arkanızı kontrol etme ve korkudan tir tir titreme garantili bu öyküler bilinç altımızdaki nefreti açığa çıkarırken edebi dili ile acı sert bir etki yaratacak. Öykülerden kısaca bahsetmek istiyorum. Kan Kitapları 2 -Korku: Tüm “Kan Kitapları” içerisinde okuduğum en iyi öykü. Stephen Grace üniversite öğrencisidir. Notları son derece yüksektir. Öğrencilere ait ortak salonda tanışmaması gereken son insanla tanışmak hayatın kötü tarafı. Quaid, tam bir sosyopat, deney yapmayı seven ve insanların korkuları ile yüzleştiren bir ruh hastasıdır. Cherly de bu kabusun bir parçası olduğunda korku, bir kelimeden öte ölümcül ciddiyet sahibi olur. -Cehennem Koşusu: Londra sokaklarında yılın yarışı yapılacak. Bu sözde bir hayır etkinliği koşusu ama Joel kendini hiç iyi hissetmiyor. Bu bir cehennem koşusu ve canını kurtarmak için altın madalya almak zorunda. -Jacquelıne Ess: Son Arzusu ve Vasiyeti: Bu öykülerin içinde hem romantik hem kaotik hem de insanın içindeki süper gücü hissettiğim satırları okudum. Jacquelıne, insanların tek tek saç kıllarını kopararak sanatçı edasıyla işlem yapacağı gibi düşünceleri ile bir seferde istediği gibi öldürebilen bir kadındır. O gücü öğrenme aşamasında sevmediği adamlarla birlikte olurken Vassi’ye aşık olacağını bilmiyordu. -Babaların Derileri: Çölde sıvılaşmış bedenler ve devasa pençe izleri bulan Şerif Josh Packard şaşkınlık içindedir. Aynı zamanlardan birkaç yıl önce o çölde Lucy; yaratıklardan birkaçı ile isteği dışı seks yapar. Bir oğlu olur ve kocası oğlanın kendisinden olmadığını bilir çocuğa eziyet eder. Sonrası ise karanlığın dışa salınmış hali. -Morgue Sokağında Yeni Cinayetler: İlginç bir Poe göndermesi içeriyor. Lewis o hikayedeki Morgue Sokağını arıyor belki var belki de yok. Lewis, araştırmaları sırasında yakın kız arkadaşının kocasının cinayetle suçlandığını öğreniyor. 73 yaşındaki arkadaşının 19 yaşındaki sevgilisini öldürme durumunu öğrendiğinde o aradığı Poe hikayesinin bizzat başrolü oluyor.
Korku-Gerilim
Kan Kitapları 2Clive Barker · Alfa Yayınları · 202464 okunma