Paulo Coelho’nun Simyacı romanı, ilk bakışta basit bir hikâye gibi görünse de aslında insanın kendi iç yolculuğunu anlatan oldukça derin bir eser. Santiago’nun rüyasının peşinden gitmesi, çölde karşılaştığı insanlar, aldığı işaretler ve yaşadığı zorluklar; hayatta herkesin kendi “Kişisel Menkıbesi”ni bulma sürecine benzetiliyor.
Coelho, kitabın her sayfasında okura yumuşak ama etkili bir hatırlatma yapıyor: Gerçek hazine çoğu zaman dışarıda değil, insanın kendisinde saklıdır. Santiago’nun yol boyunca yaşadığı keşifler, bize sezgilerimizin değerini, hayal kurmanın gücünü ve evrenin cesaret eden insanlara nasıl kapılar açtığını gösteriyor.
Romanın en güçlü yanı, sade dili ve evrensel mesajlarının her yaştan okura dokunabilmesi. Okurken hem huzur buluyor hem de kendi hayatını sorgulamadan edemiyorsun.
Simyacı, kısa ama etkisi büyük bir kitap. Hayallerine cesaretle yaklaşmak, kendi yolunu bulmak ve içindeki hazineyi keşfetmek isteyen herkesin mutlaka okuması gereken, insana umut veren bir yolculuk hikâyesi. Paulo CoelhoSimyacı